„V neděli brzy ráno zadrželi kriminalisté muže ze Znojma, ročník 1965, který je podezřelý z trestného činu znásilnění,“ potvrdila dopadení devianta policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Násilník se v uplynulých týdnech, vždy o víkendu, vydal na noční, pro ženy nebezpečnou akci. Policisté zatím vědí o dvou mladých ženách, které muž napadl. Jedná se o dvacetiletou a jednu třiadvacetiletou ženu ze Znojma.

„Po pečlivém vyhodnocení obou případů jsme provedli nezbytná opatření a pachatele jsme v obdobném čase na obdobném místě zadrželi,“ upřesnila policejní mluvčí. Bližší informace k zadržení nechtěla s ohledem na policejní taktiku zveřejnit.

Násilník je nyní v policejní cele a policisté jej vyslýchají. „Čekáme, zda bude rozhodnuto o uvalení vazby, další informace získáme v úterý,“ nastínila včera Drahokoupilová. Policie nevylučuje, že násilník má na svědomí více přepadení. Další případné přepadené ženy či dívky mohly doposud z různých důvodů svůj nepříjemný zážitek tajit.

„Je možné, že se po zveřejnění informace o zadržení násilníka ozvou další napadené ženy,“ nevyloučila Drahokoupilová. Přestože násilník je v policejní cele, ženy by podle policie měly být rozhodně opatrnější. Obě napadené se totiž pohybovaly v noci samy a na málo frekventovaných místech. „Taková situace jen nahrává násilníkům, opatrnost je proto stále na místě,“ zakončila policejní mluvčí.