Od časného rána šetří policisté havárii dvou nákladních aut na hlavní silnici ze Znojma na Brno nedaleko Lechovic. Podle operačního důstojníka znojemské policie se při ní těžce zranily dvě osoby. Hlavní silnice na Brno je ale uzavřena, hlídka odklání dopravu u Dyjské křižovatky směrem na Hodonice a Tasovice.
Právě vdůsledku první dopravní nehody došlo zřejmě i kdalší havárii. Přímo na křižovatce řízené policistou se krátce po osmé hodině ranní srazilo osobní auto Škoda 120 snáklaďákem.
Podle očitých svědků, kteří vté chvíli křižovatkou projížděli, zřejmě řidič osobního auta nerespektoval pokyny dopravního policisty, který pouštěl kolonu aut zvedlejší silnice, a pokračoval vjízdě po hlavní silnici. Uprostřed křižovatky se pak čelně střetl snákladním autem. Ke zraněním pravděpodobně nedošlo, obě auta jela pomalu. Policie však ani vtomto případě zatím podrobnosti neuvedla.

Někdy mezi srážkou dvou nákladních aut a následnou havárii osobního a nákladního auta došlo navíc ke střetu dodávky a motocyklu. Jejich řidiči do sebe narazili jen pár kilometrů od Dyjské křižovatky vobci Suchohrdly. Havárie blokovala objízdnou trasu pro tranzitní dopravu kolem Znojma. Vobou směrech se tvořily dlouhé kolony aut.

O haváriích budeme dále informovat.