"Je evidentní, že obžalovaná se tohoto jednání dopustila. Vyplývá to i z její výpovědi. Vina se prokázala," uvedl dnes předseda senátu vrchního soudu Ivo Lajda.

Drábková se dnes před soudem bránila tím, že své kamarádky ve věku 16 a 17 let pouze informovala o svých výdělcích v této činnosti. Tvrdila, že pokud se poté mladistvé dívky k provozování těchto služeb rozhodly, učinily tak o své vlastní vůli.

Soud ale její verzi neuvěřil. "Podle našeho názoru její jednání zcela evidentně překročilo kamarádskou informovanost o tom, jak se obžalovaná živí. Šlo o navození situace, jak dívky přivézt do klubu a inkasovat za to odměnu," uvedl předseda senátu.

Dívce přitom za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy mládeže hrozilo až 12 let vězení. Také předseda senátu sám uvedl, že trest je příliš mírný. Avšak vzhledem k tomu, že žalobce nepodal v její neprospěch odvolání, soudci trest zpřísnit již nemohli. "Tříletý podmíněný trest je pod spodní hranicí. Tento trest není správně uložen, nejsou zde podmínky pro ukládání trestu pod spodní hranicí. Tuto vadu však již nebylo možné v odvolacím řízení napravit," řekl ČTK mluvčí soudu Petr Angyalossy.

Podle obžaloby dívky Drábková získala k poskytování sexuálních služeb za úplatu od dubna do poloviny července 2005. Dívky měla zlákat k prostituci společně s jednačtyřicetiletým mužem, který je ale stíhán samostatně.

Tříletý trest jí soudci podmíněně odložili na zkušební dobu pěti let. Dívce navíc soudci zakázali návštěvy veškerých zařízení poskytujících sexuální služby za úplatu.