Barbora Škrlová je v Brně. Šestá obviněná v kauze týraných bratrů v Kuřimi na Brněnsku se dostala v doprovodu policejní eskorty do cely předběžného zadržení v policejní budově obvodního oddělení policie Brno-sever v Příční ulici. Z pražského letiště Ruzyně ji tam přivezli policisté po zdlouhavém letu. Ten měl trasu Oslo – Kodaň – Frankfurt nad Mohanem – Praha.

„Noc stráví v policejní cele s číslem pět,“ řekl Deníku.cz brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Škrlová s sebou měla osobní věci. Když vystoupila z policejního auta, držela v ruce papírové desky a úzkostně svírala plyšového medvídka.

Podle informací brněnského Deníku Rovnost čeká Škrlovou dopoledne série výslechů. Soud pak má osmačtyřicet hodin na to, aby rozhodl o jejím vzetí do vazby. Kvůli tomu, že se v brněnském Klokánku vydávala za dítě, je obviněná z poškozování cizích práv. Za to jí hrozí až dvouleté vězení. Státní zastupitelství, které vazbu navrhuje, věří, že soud návrhu vyhoví a do vazby Škrlovou přece jenom pošle.

Třiatřicetiletou Barboru Škrlovou, která se vydávala za třináctileté děti, zadrželi minulou sobotu policisté v norském městě Tromsø. Tam se vydávala za třináctiletého Adama. „Policisté ženu zadrželi, když pátrali po údajně týraném třináctiletém českém chlapci Adamovi. Nakonec zjistili, že domnělý chlapec je ve skutečnosti Škrlová,“ vysvětlila okolnosti zatčení mluvčí ministerstva zahraniční Zuzana Opletalová.

Materiál připravil zvláštní zpravodajský tým

Text: Pavel Mokrý, Martin Mikuláš
Foto: Drahomír Stulír, Jiří Salík Sláma
Video: Filip Sušanka

 

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:

Vše o kauze Kuřim