Je jím tvořivý záložník se slovenskými kořeny Matúš Lacko. V přípravě si přetrhl kolenní křížový vaz, podrobil se operaci a nyní se kouká na fotbal jen z tribuny.

Jak se vám to vůbec stalo?

Bylo to hned v prvním přípravném utkání. Udělal jsem prudkou změnu pohybu, odrazil jsem se ze stojné nohy a vaz prasknul. Když tak přemýšlím, vlastně jsem se zranil sám.

Předpokládám, že už rehabilitujete…

Přesně tak. Hned po zranění mi doktoři udělali plastiku křížového vazu a odstranili půlku menisku. Teď mě čeká týdenní rehabilitace v Ostravě, kde jsem byl na operaci. Poté už bych měl pomalu začít jezdit alespoň na kole. Snad budu moci co nejdříve kopat do balónu.

V Ostravě jste už na jedné operaci byl, ne?

Přesně tak. Nedávno jsem tam byl na operaci menisku. Nemocnici a doktora mi doporučil znojemský klub. Navíc jsem měl s tamními specialisty výbornou zkušenost, tak nebyl důvod to řešit jinou cestou.

Vaši spoluhráči už mají za sebou jedno utkání, teď je čeká druhé. Jak snášíte, že fotbal musíte sledovat jako divák?

Moc dobře ne. Čtyři roky jsme se snažili do druhé ligy dostat a když tam konečně jsme, nemůžu hrát. Tohle se mi snad ještě nestalo. Je to neskutečná smůla. Ale co se dá dělat.

Jak to myslíte?

Strašně jsem se na sezonu těšil. I na samotnou přípravu. Snažím se to brát sportovně a doufám, že jsem si smůlu na zranění už vybral. Teď jsem asi jediný v týmu, kdo se těší na neoblíbenou zimní přípravu. (smích)

Takže není šance, že bystě během podzimu obul kopačky?

Tak možná doma v pokoji. Podzimní část druhé ligy opravdu nestihnu. Teď je mým cílem pořádně se vyléčit a fyzicky se připravit na zimní přípravu.

Zápasy si ale určitě nenecháte ujít, ne?

To ani náhodou. Na pražskou Spartu mi to sice nevyšlo, ale na další zápasy už bych měl být v plné polní na tribuně. Přemýšlel jsem, že možná založím fanclub. (smích)