Fotbalisté Znojma porazili na domácím trávníku Fastav Zlín v zápase s mnoha šancemi dvěma vstřelenými brankami. O góly se postarali Tomáš Okleštěk a Matúš Lacko, oba ve druhé polovině utkání.

„Duel se musel divákům líbit. Dnes jsme odehráli zápas s množstvím dobrých šancí na obou stranách. V první půli jsme sice dominovali, ale přes všechny tutové šance, které jsme si vytvořili, jsme neskórovali. Druhou část jsme pak jen konečně trefili bránu," uvedl Leoš Kalvoda, hlavní trenér Znojma.

Že bylo utkání zajímavé a napínavé, potvrdil i trenér Zlína Aleš Křeček. „Zápas byl velice napínavý, v prvním poločase jsme si vytvářeli dobré šance. Do druhého dějství jsme dobře vlétli na soupeře, hodně jsme tlačili. Naneštěstí jsme pak Znojmo pustili do rychlého brejku, který nás zlomil, od té doby jsme jen bránili a pouštěli soupeře do příliš mnoha standardních situací," vypočítal sklesle.

První polovina zápasu nabídla velké množství tutových šancí, ani jeden z celků se však nedočkal zakončení. V osmnácté minutě například zlínský Hájek trefil tyč, na druhé straně se několikrát k zakončení dostal Helísek s Oklešťkem, ani jeden z nich však gól nevsítil. Do druhé půle tak šly týmy za bezgólové situace.

„Měli jsme dát dřív gól, zápas by byl rozhodnut mnohem dřív. Dávali jsme si zbytečně přednost, některé šance jsme vyloženě překombinovali. Můj gól pak byl z rohového kopu, kdy jsem na nic nečekal a hlavičkou zakončil přímo do branky. Měli jsme to ale udělat už dávno," nadával Tomáš Okleštěk, střelec prvního gólu Znojma.

Větší bojovnosti si všiml i znojemský trenér. „Vidím kluky, jak bojují, derou se za gólem. Obrovsky mě těší, že je takhle vidím. Za gólem si šli a nakonec ho i dali. A přidali ještě jeden. Zapracovali a šlo to vidět," chválil své svěřence Kalvoda.

Druhý gól přidal v samém závěru zápasu Matúš Lacko, který po zmatení obrany Zlína šel sám na soupeřova brankáře a s přehledem zakončil. „Standardek si soupeř v závěru dělal hodně, už jsme to nestíhali. V utkáních, jako je toto, se hraje na jeden gól. Ten jsme my nedali a Znojmo se tak radovalo z vítězství," řekl Křeček.

Znojmo se svou výhrou dotáhlo na vedoucí Viktorii Žížkov, kterou dohnalo se třinácti body. „Dalo by se soudit, že jsme tak úspěšní díky téměř stejné sestavě, se kterou hrajeme. Kluci jsou výborně sehraní a už ví, co od sebe mohou čekat. Navíc nám chybí Mudra a Vašíček, které mí svěřenci výborně nahradili. Nyní se na ně dívám s velkým respektem," podotkl Kalvoda.

Příští zápas odehraje Znojmo na trávníku celku Bohemians 1905, který je třetí hned za Znojmem se ztrátou tří bodů. „Jdeme zápas od zápasu. Určitě budeme toužit po výhře a doufám, že ji domů i dovezeme," uzavřel Okleštěk.

VOJTĚCH POJER