Dvě střely dva góly, tak začali fotbalisté 1.SC Znojmo utkání proti vlašimskému Graffinu. Díky tomu vedli již v 5. minutě 2:0. Ospalý soupeř ale za tři minuty snížil po chybě domácího gólmana Vlastimila Hrubého na rozdíl jednoho gólu. Z letargie to ale Vlašimské neprobralo a znojemští borci dál sázeli v první půlce jeden gól za druhým.

O přestávce šli do kabin za stavu 5:1 a druhý poločas už dohrávali jen z povinnosti. Vlašim si nakonec odvezla šest gólů. O ty se podělili, každý dvěma trefami, Radim Nepožitek, Josef Hnaníček a kanonýr Marek Heinz, který tak má bilanci šest gólů v pěti zápasech.

„S výsledkem jsem spokojený. Hráli jsme dobře v první půlce. Ve druhém poločase už to bylo s vědomím, že vedeme 5:1, spíš přátelské utkání," zhodnotil utkání znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Jeho protějšek Martin Frýdek ještě dlouhou po zápase seděl se svým asistentem na střídačce a přemítali o nepovedeném utkání. „Zaspali jsme. Říkáme klukům, že si musíme dát pozor na začátek a pak v šesté minutě prohráváte 0:2. Pak díky chybě domácího gólmana jsme se dostali zpátky do hry. Místo toho, abychom to do konce poločasu udrželi, tak po chybách obrany dostaneme ještě tři góly," krčil rameny vlašimský kouč.

Jediná branka ve znojemské síti z kopačky Ondřeje Průchy připravila brankáře Hrubého o dvanácté čisté konto a domácí jarní neprůstřelnost. „Můžu za to já. Byl to takový centr, který se zvláštně snesl a navíc do mě šel hráč, kterého jsem se zalekl. A jak se míč snesl, špatně jsem ho trefil a bohužel z toho byl gól. Naštěstí jsme vyhráli, o to ten gól mrzí méně," konstatovala znojemská gólmanská opora, Vlastimil Hrubý.

Znojmo suverénně vládlo na svém hřišti. Ze znojemských fotbalistů číší velké sebevědomí. „Děláme dobré výsledky a sebevědomí jde nahoru. Ještě je ale před námi dost kol, ve kterých bychom to mohli pokazit, takže musíme jít zápas od zápasu. Čekají nás teď dva zápasy venku, tak tam musíme něco vybojovat," poznamenal Hrubý.

Ač Znojemským nechybí sebevědomí, žádné sebeuspokojení v nich ale není, a to i díky trenéru Kalvodovi. „Hlídá si to, abychom neměli nosy nahoře. Pořád nám říká, nosy dolů a že jsme někde nahoře, že to nic neznamená," prozradil znojemský brankář.

I přes zklamání z výkonu svého mužstva, dokázal vlašimský trenér pochválit znojemskou hru. „Znojmáci hrají výborně, velice agresivně, napadají, jsou v pohybu. Když takhle budou hrát, tak věřím, že budou hrát do posledního kola o postup do první ligy," sdělil Frýdek.

Znojmo stále okupuje druhé místo v tabulce Fotbalové národní ligy. O víkendu zamíří do Táborska a poté hned ve středu je čeká dohrávka 22. kola v Opavě.

S výsledkem jsem spokojený. Hráli jsme dobře v první půlce. Ve druhém poločase už to bylo s vědomím, že vedeme 5:1, spíš přátelské utkání.

23. kolo FNL

1.SC Znojmo FK – FC Graffin Vlašim 6:1 (5:1)

Branky: 2. a 5. Nepožitek, 25. a 42. Hnaníček, 35. a 85. Heinz – 8 Průcha. ŽK: 28.Lacko – 27.Putz, 60.Janda. Rozhodčí: Orel – Blažej, Marek. Diváci: 873.

Sestavy:

Znojmo: Hrubý – Hříbek, Yonov, Hnaníček, Mudra – Lacko, Buchta (81.Mička) – Helísek, Nepožitek (63.Cihlář), Okleštěk – Heinz (85.Ševčík).

Vlašim: Toma – Vebr, Petrů, Krmpotič (46.Kropík), Sudek – Křeček – Janda, Wojnar, Putz, Průcha (46.Kocourek) – Jícha (73.Pokorný).