Při hodinovém souboji znojemských fotbalistů Šamánek dokonce jednou rozvlnil síť. „Nahrál mi trenér Kučera a z dvou metrů tahákem jsem vystřelil k tyčce nad beton brankáře. Žádný extra hokejista nejsem, ale jakž takž vystřelit umím," prohlásil.

Střelec pěti podzimních branek ve Fotbalové národní lize se se spoluhráči ukázal i před třemi hokejisty znojemských Orlů. „Chvilku se na nás koukli, takže čekáme jestli někdo dostane pozvánku na trénink k Orlům," smál se.

Šamánek si hokej zahrál už i s fotbalisty Zbrojovky Brno či Baníku Sokolov. „Poslední dobou fotbalové mančafty po sezoně takto vždycky čtrnáct dní trénují. Na brusle nejsem tak zvyklý a teď jsem z toho trochu bolavý," řekl hráč, který má ve Znojmě zařízené ze Sokolova hostování do konce roku s následnou opcí.Znojemský fotbalista Rostislav Šamánek (ve žluté helmě) na ledě.

Odnesla to záda

Šamánek pocítil, jaký je hokej dřina. „Bolí mě, jak jsem byl pořád předkloněný. Samozřejmě nejsme žádní zázrační bruslaři. Při hokeji se ukážou i svaly, které u běhání necítíme," vysvětlil.

Šamánek si v nadsázce postěžoval i na přístup ostatních znojemských fotbalistů. „Museli jsme myslet na ofsajd. Měli jsme v týmu pár krasobruslařů, kteří se jen vozili a čekali na modré čáře. Ale nebudu říkat, kdo to byl, abych je neurazil," culil se.

Jeho výběr zvítězil 4:3 a na příští týden se plánuje odveta. „Týmy budou stejné. Poražené mužstvo donese třeba patnáct kilo mandarinek na občerstvení do šatny. Hraje se o různé ovoce, ale třeba i o medovníky," pronesl hbitý fotbalista.

Revanš od výběru kouče Vojvodíka už Šamánek vynechá. „Skončím s tréninkem kvůli zranění. V závěrečných duelech podzimu jsem si přivodil problémy s kotníkem, které mě trápí až dosud. Teď mě kotník zase rozbolel a pro mě je prvořadé, abych se dal do pořádku a stihl zimní přípravu, která bude hodně důležitá," povídal Šamánek, jenž poslední zápasy podzimu sledoval většinou ze střídačky, nebo naskočil do zápasu na pár minut.

Znojemští fotbalisté trénují před zimní pauzou ještě do 4. prosince. Ve středu si zase zpestřili trénink florbalem.

Znojemský fotbalista Rostislav Šamánek na ledě.