Načepovaná desítka. V posledním duelu krajského přeboru se hráčům Moravského Krumlova nedařilo. V zápase, kde již ani jednomu z celků o nic nešlo, se urodil zcela jednoznačný výsledek a slavit mohli domácí. A to nejen již jistý postup do Moravskoslezské divize, ale také vysoké vítězství 10:0, kterým podtrhli svoji vydařenou sezonu, v níž dosáhli na titul v poháru i lize.

Zatímco hosté dali v sestavě přednost mladším hráčům, tak domácí tým, vedený trenérem Zdeňkem Valnohou, nasadil prakticky nejsilnější možnou sestavu, tedy i s Petrem Švancarou. Jen na lavičce, a to po celé utkání, zůstal Mohamed Traoré. „Tak my jsme očekávali, že domácí se budou chtít doma předvést naposledy v silné sestavě. Koneckonců pro některé hráče to byl zřejmě i poslední zápas, protože mnoho z nich si v divizi nezahraje a odejít by měl i Švancara,“ poznamenal asistent trenéra Krumlova Milan Kleibl.

Domácí se dostali do vedení už v jedenácté minutě, kdy na brankáře Michala Bognera vyzrál Martin Sedlo. Následně odehrál Moravský Krumlov nejlepší část utkání a podruhé inkasoval až ve čtyřiatřicáté minutě z kopačky Švancary. Do konce prvního poločasu přidal třetí trefu ještě František Kuldan. „Byli jsme v zápase asi dobrý sparingpartner. Kluci si chtěli už prakticky jen zahrát fotbal. Ještě, že už to skončilo. (smích) Ale myslím si, že v prvním poločase jsme nehráli špatné utkání. Bohužel jsme pak provedli dvě hrubky, které soupeř dokázal využít,“ přidal krumlovský Kleibl.

Ve druhém poločase se domácí rozstříleli. Krátce před hodinou hry přidal čtvrtou branku obránce Jiří Huška a stejný střelec rozvlnil síť i o devět minut později. To už hostující tým stáhl ze hry jednoho z mladíků, přesněji čerstvě devatenáctiletého Davida Dvořáčka. Naopak do hry trenér Pavel Brabec poslal místo kapitána Petra Machotky sedmnáctiletého Jana Kocandu. „Chtěli jsme dát šanci mladým. Aby ukázali, zda to s nimi do budoucna můžeme zkusit v A-týmu, nebo ne. Ten herní skok byl u nich viditelný,“ prozradil Kleibl.

V jednasedmdesáté minutě se podruhé prosadil kanonýr Švancara a za čtyři minuty mířil do černého podruhé i Kuldan. Krumlovští posléze sáhli k dalšímu střídání, když mladičkého záložníka Filipa Kolegara nahradil zkušený veterán, obránce Josef Anders, jenže ani on nedokázal zabránit narůstajícímu vedení Tišnova.

V závěrečné desetiminutovce totiž domácí vstřelili ještě tři branky a zaokrouhlili tak vedení na ve fotbale vysoké 10:0. Nejprve se prosadil střídající Tomáš Sodomko, následně podruhé Sedlo a korunu dal výsledku hattrickem Švancara.

AFK Tišnov – FC Moravský Krumlov 10:0 (3:0)

Branky: 11. Sedlo, 34. Švancara, 44. Kuldan, 59. Huška, 68. Huška, 71. Švancara, 75. Kuldan, 81. Sodomka, 88. Sedlo, 90. Švancara.
ŽK: 85. Krejčíř – 59. Hlučil.
Rozhodčí: Kosička – Heger, Hanák.
Diváků: 205.

Tišnov: Dang – Huška, Sedlo, Bubeníček, Zdražil (60. Chráscina) – Krejčíř, Schneider, Jilg (46. Sodomka), Kuldan - Švancara, Pořízek.
M. Krumlov: Bogner – J. Jursa, Vošmera, Hlučil – Kolegar (77. Anders), Machotka (65. Kocanda), Bittner, Dvořáček (40. Březina), Sobotka – Řezáč, Staněk.

Přímětice si na závěr zastřílely. Miroslav inkasovala od Líšně B tenisového kanára

Znojemsko – Papouškův hattrick. Neslyšící fotbalista Přímětic Adam Papoušek se velkou měrou postaral o vysoké vítězství svého mužstva proti posledním Šaraticím v závěrečném kole krajské I. A třídy. Kromě něj se prosadili ještě další střelci a Přímětičtí si dovezli očekávané tři body.

Naopak se nedařilo celkům, které nastoupily na hřištích prvních dvou lídrů tabulky. Miroslav nezvládla zápas s rezervou Líšně a na jejich kontě zůstala nula jak v kolonce branek, tak i bodů.
Dobšičtí fotbalisté pro změnu prohráli v Brně se Svratkou. Čestný úspěch zařídil kapitán Jiří Záruba.

Výsledky okresních mužstev v I. A třídě:
Líšeň B – Miroslav 6:0 (2:0) B: 37. Daněk, 39. Bednář, 54. Milotínský, 67. Majid, 80. Krejčíř, 88. Juchelka.
Kuřim – FK Znojmo 1:0 (0:0) B: 54. Janda.
Svratka Brno – Dobšice 6:1 (1:0) B: 43. Pech, 60. Hansl, 61. Havlín, 64. Živný (pen.), 75. Hansl, 80. Havlín – 53. Záruba.
Šaratice – Přímětice 1:6 (0:3) Branky: 49. Klaška – 19. Hazucha, 36. Papoušek 38. Papoušek, 53. Koc, 65. Papoušek, 85. Virgl.
Zastávka – Hrušovany n. J. 0:2 (0:0) B: 57. Svatuška, 86. Pelech.

Hevlínští vyrukovali na Újezd u Brna i s veteránem Hyclem. Porážce 0:7 nezabránili

Znojemsko – Sága hevlínských Hyclů na vítězství nedosáhla. Závěrečné kolo v krajské fotbalové I. B třídě na hřišti Újezdu u Brna totiž odehráli v sestavě hostujícího Sokolu Hevlín také tři hráči se jménem Hycl a čtvrtý se k nim přidal sedm minut před koncem utkání.

Od první minuty nastoupili jednatřicetiletý Milan, třicetiletý Jakub a šestadvacetiletý Jaroslav Hyclovi.

Ve třiaosmdesáté minutě se za stavu 5:0 pro Újezd dostal na hřiště také otec prvních dvou a strýc třetího, šestapadesátiletý Milan Hycl starší. Ani on už ale nezabránil konečné porážce Hevlína 0:7.

Výsledky okresních mužstev v I. B třídě:
Kohoutovice – Horní Kounice 5:1 (1:0) B: 11. Tesařík, 60. Žáček, 66. Pavliš, 84. Jankulár, 87. Hruška (vl.) – 59. Šplíchal.
Blížkovice – Křenovice 2:5 (1:1) B: 24. Svoboda, 67. Pikolon – 10. Kübl, 60. Dřínovský, 71. Kübl, 75. Kübl, 80. Rozkopal.
Tasovice B – Jevišovice 3:3 (1:0) B: 38. Lapeš, 50. Doležal, 86. Prekop – 51. Částek, 64. Rožnovský, 74. Němec.
Újezd u Brna – Hevlín 7:0 (4:0) B: 5. Fila, 12. Fila, 13. Fila, 30. Jedlička, 51. Chlubný, 85. Fila, 88. Jedlička.