Prvenství jste si zajistil díky osmi bodům v posledním kole. Čekal jste, že zaútočíte na úplný vrchol?
V závěrečném kole se už tipovalo na zápasy vyšších soutěží. Ty se běžně netipují a zřejmě mi to sedlo. Trefil jsem některé zápasy a asi se v tom trochu vyznám. Moravskoslezská fotbalová liga a divize je pro mě čitelnější než nižší soutěže, které jsou obvykle v nabídce. (úsměv)

Jak dlouho s Deníkem soutěžíte?
Už čtvrtý rok. Odebírám Rovnost, kde jsem soutěž zahlédl. Trochu mě k ní přivedl i zeť.

Dosáhl jste v minulosti v Tip Lize podobného úspěchu?
Vyhrál jsem jen pár jednotlivých kol. V celkovém pořadí jsem do této doby zvlášť neprorazil.

Uvítal byste v soutěži nějaké změny?
Formát se mi líbí. Možná bych dal víc bodů za uhodnutou remízu. Podle mě to má větší váhu. V Tip Lize je spousta jedničkářů, kteří tipují jen výhry domácích. Pět jedniček jim často vyjde a hned mají jistých pět bodů. Moje strategie je jiná. Tipuji čistě podle zápasu.

Podržel vás na podzim v soutěži nějaký tým?
Dost se nedařilo týmu z Oblekovic (FK Znojmo – pozn. red.) a Jevišovicím. Dostávaly samé nášupy. Když člověk dal proti nim, většinou to vyšlo.

Probíráte Tip Ligu s přáteli?
Do kolonky bydliště uvádím Podhradí, přestože oficiálně bydlím ve Znojmě. Na chatě v Podhradí však trávím spoustu času. Potkávám se tam i s dalšími čtyřmi hráči, takže máme o čem povídat. Občas se mezi sebou špičkujeme.

Jaký máte vztah k fotbalu?
Velmi kladný. Pětadvacet let jsem lítal po hřišti v Horním parku za bývalé TJ, dnes 1.SC. Nejvýš jsme to dotáhli do krajského přeboru.

Na jakém postu jste nastupoval?
Zpočátku ve středu pole, postupem času jsem se pakoval víc dozadu. Rychlost už nebyla taková, končil jsem v obraně.