Pojistka šestého místa. Znojemský trenér Radim Kučera znovu nechal od prvních minut odpočívat kapitána Tomáše Cihláře, na lavičce tentokrát zůstal i Rostislav Šamánek nebo Stijepo Njire.

Utkání odstartovalo v páté minutě šancí Znojma. Jakub Teplý však přestřelil bránu, a tak se k aktivitě dostali i hosté, kteří rozhodně nepřijeli bránit. Z nadějných akcí se ale žádná neuchytila. To Znojemští měli šancí dost, ale projevilo se známé pořekadlo nedáš, dostaneš. Ránu Oleksiye Čeredy v poslední chvíli ztečoval nad bránu hráč Ústí. Následný rohový kop byl rozehraný nakrátko a střelu zpoza vápna do Dominika Urbančoka se pokusil šikovně umístit Teplý.

Krásný moment pak připravil divákům domácí Jiří Klíma, napřáhl z dvaceti metrů a pořádně zatřásl se vzdálenější tyčí branky střeženou Mariánem Tvrdoněm. Na konci prvního poločasu se ve dvou gólových šancích ocitl záložník Ústí Jiří Kateřiňák. V pětatřicáté minutě mířil ke vzdálenější tyči, zde ještě míč neskončil v síti. Kateřiňák si to vynahradil v nastavení ze standardní situace. Po ztrátě míče se Arma vrhla do rychlého protiútoku a znojemský Jan Javůrek musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Právě z přímého kopu se již Kateřiňák nezmýlil. Na parádní střelu neměl sedmnáctiletý brankář Znojma Jiří Koukal nárok.

Druhý poločas započali domácí aktivně, nicméně do první šance se dostalo Ústí. V padesáté minutě vytáhl výborný zákrok proti Jiřímu Miskovičovi Koukal. Následovalo několik neproměněných šancí Znojemských. Teplý trefil tyč. Po jeho další akci dorážel z úhlu do prázdné brány Lukáš Motal, ale hosté vykopávali míč z brankové čáry. „Odehráli jsme vyrovnaný duel. Znojmo sice dvakrát nastřelilo tyč, ale myslím, že se jedná o zaslouženou remízu. Mnohem lepší fotbal se hrál v prvním poločase. Většina branek na obou stranách padla po hrubých chybách,“ uvedl ústecký trenér Jiří Skála.

Pak to byl opět Teplý, který dostal dobrou přihrávku za obranu do pokutového území, ale jeho střela placírkou se točila od brány a i tato šance tak byla nevyužita. Ale Znojmo se gólů dočkalo. Nejprve však odvrátil na druhé straně pohromu Koukal, když vytlačil střelu Lukáše Poučka nad břevno. Ochozy znojemského stadionu se tak poprvé radovaly krátce po hodině hry. Chereda se dostal k odraženému balónu a trefil se přesně pod břevno.

Radost domácích ovšem netrvala dlouho. O minutu později sice Miskovič centr před bránu netrefil, nejlepší ústecký střelec Pavel Moulis už ano a Ústí ve Znojmě podruhé vedlo. Ani tento výsledek dlouho nevydržel. Střídající Njire pobyl na hřišti minutu, aby následně angličanem zařídil vyrovnání. „Šlo o bezstarostný fotbal. Gólových šancí jsme měli daleko více než soupeř. Ale pro diváky to musel být dobrý zápas, i když oni jsou kritičtí vždy, i když se vyhrává, nebo prohrává. Chtěl bych, aby od publika byla větší pomoc hráčům, ne jenom kritika. To mě mrzí,“ podotkl znojemský kouč Kučera a nevyvrátil, že se jednalo o poslední domácí zápas Znojma, který vedl jako jeho kouč.

Ústí se ještě mohlo potřetí v utkání dostat do vedení. Ovšem velký závar před brankou Koukal s pomocí obrany vyřešil výskokem a zachycením balonu do rukavic. S domácími fanoušky se tak rozloučili Znojemští remízou. Díky porážce Pardubic s Vítkovicemi již Znojmo nikdo o šestou příčku v tabulce nepřipraví a v posledním kole mohou Jihomoravané ještě přidělat vrásky Baníku Ostrava ve vzájemném utkání, kde favoritovi půjde o postup mezi elitu.

1. SC Znojmo – FK Ústí nad Labem 2:2 (0:1)

Branky: 63. Čereda, 69. Njire – 45+1. Kateřiňák, 64. Moulis

ŽK: 40. Klíma, 45. Javůrek, 90+1. Mezlík – 57. D. Procházka, 62. Pouček, 76. M. Zeman, 86. Martykán

Rozhodčí: Černý – Wilczek, Caletka

Diváci: 912

Znojmo: Koukal – Mezlík, Čereda, Helísek – Nepožitek, Motal, Holub (68. Njire), Javůrek (75. Šamánek), Urbančok – Teplý, Klíma (85. Sokol)

Ústí n. L.: Tvrdoň – L. Vaněk, Pimpara, Gilián, M. Zeman – Martykán, Kateřiňák, Moulis, D. Procházka (58. Pouček), Miskovič (72. P. Výborný) – Jindráček (87. Šnirc)