Na Hanou odjížděli starší dorostenci s velkou marodkou. Čtyři hráči základní sestavy se omluvili pro zdravotní potíže. „S tím, s čím jsme odjížděli, se nedal očekávat nějaký extra výkon,“ popsal situaci už při odjezdu trenér dorostenců Miroslav Steinhauser.

Olomouc nijak výrazně Znojmo nepřehrávala. Vytěžila maximum ze standardních situací. Jeden gól vstřelila z pokutového kopu a druhý po faulu a následném kopu, kdy nikým neobsazený útočník HFK hlavou poslal míč do sítě.

Dorost si tak příští rok zahraje asi jen divizi. „Šance na záchranu je pořád, ale opravdu jen teoretická. Navíc jsem získal informace, že kluby ohrožené sestupem nehrají jen na hřišti. Každý, kdo fotbal hrál, asi ví, o čem mluvím. Takže se s faktem sestupu budeme muset smířit,“ zhodnotil Steinhauser, který už přemýšlí nad příští sezonou.

V té bude potřeba se znovu zařadit mezi druholigové týmy, aby mohlo centrum mládeže dále fungovat. „Naštěstí odchází jen pár hráčů. I přesto musíme posílit, alespoň do každé řady jednoho hráče. Kluci také budou muset mít srdíčko na tom správném místě. Bez toho to nepůjde,“ předeslal trenér dorostu a současně i vedoucí centra mládeže Steinhauser.

Mladší pak podlehli HFK 0:4. Olomouc hrozila po celé utkání a jen díky dobrému výkonu znojemského gólmana nebyl rozdíl skóre větší. „Mladší byli oslabení díky staršímu dorostu. Musel jsem vzít nějaké kluky na doplnění starších, když byla taková marodka,“ obhajoval výkon mladších dorostenců Steinhauser.

Dorost B hrál klíčové utkání proti Slatině, ve kterém uspěl. Svého soupeře porazil 2:0 brankami Jakuba Velčického a Tomáše Lukáše.

Udělal tak rázný krok k záchraně v krajském přeboru. „Bylo to důležité utkání. Kluci podali koncentrovaný výkon. Nicméně nemáme ještě vyhráno. Hrajeme ale dvakrát doma, tak snad se nám to povede,“ věří Steinhauser.

Mladší pak se Slatinou remizovali 1:1, kdy gól za Znojmo vstřelil do prázdné branky Vlastimil Tejkal. Nyní čeká béčko Líšeň.