Druholigovým dorostencům 1. SC Znojmo se konečně podařilo vyhrát. Porazili Slovácko B rozdílem dvou branek 4:2.

Hned vzápětí pak narazili na rezervu Brna.

Utkání se Slováckem B domácímu Znojmu vyšlo. Po poločase totiž dorostenci vedli už 3:0.

První poločas

„První poločas se nám velice povedl. Kluci hráli uvolněně, s nasazením a bojovností. Tak by to mělo vypadat,“ neskrýval radost trenér Znojemských Miroslav Steinhauser.

Branky padaly opravdu výstavní. Dvakrát se trefil Abip Konedarev a střelecký účet v první půlce rozšířil ještě Miroslav Paul. Na konci poločasu se zranil právě střelec dvou branek a byl nucen z utkání odstoupit.

Na začátku druhé poloviny mělo Znojmo další slibné šance na zvýšení rozdílu skóre. Ty ale dorostenci nevyužili.

Potvrdilo se zde známé pravidlo nedáš – dostaneš. „I po obdržené brance na 3:1 se nám stále hrálo dobře a kontrolovali jsme hru,“ ohlédl se Steinhauser. Hned v zápětí vstřelil Martin Procházka branku na 4:1. Nakonec dokázalo Slovácko už jen snížit, a upravit tak výsledek utkání na 4:2 pro Znojmo.

Ve středeční dohrávce třiadvacátého kola moravskoslezské dorostenecké ligy pak Znojmo narazilo na pátý celek tabulky 1. FC Brno B.

Do utkání vstoupilo lépe domácí mužstvo, které se snažilo od začátku utkání tvořit hru a být aktivnější.

Několikrát nebezpečně provětral obranu hostí Apib Konedarev, ale jeho chvíle měla teprve přijít.

Opět Konedarev

Ve třiatřicáté minutě dostal právě Konedarev kolmou přihrávku od svých záložníků. Prošel přes dva stopery Brna a umístěnou střelou poslal Znojmo do vedení.

Do druhého poločasu vstoupili brněnští fotbalisté s jasným cílem. Alespoň vyrovnat. Na jejich hře to bylo znát. Více tvořili a dostávali se do nebezpečných šancí.

Po dvaceti minutách hry vzal na sebe zodpovědnost hostující kapitán. Ve vápně se zbavil obránců, udělal kličku brankáři a srovnával gólem do prázdné branky.

Do konce utkání mělo Brno spoustu šancí na to, dostat se do vedení. Ani jedna však neskončila za zády znojemského gólmana.

V závěru utkání se mohlo 1. SC dostat do vedení, ale v koncovce napodobili Znojemští svého soupeře. A tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

„Možná to přišlo pozdě, ale věřím, že jsme dokázali závěr soutěže zdramatizovat a uvidíme, jak se vše bude vyvíjet dál,“ sdělil své pocity vedoucí centra mládeže Steinhauser.

Mladší se Slováckem drželi po celý zápas krok. Nevstřelili však žádnou branku, což se jim v závěru utkání stalo osudným. Po chybě obrany dostali v poslední desetiminutovce branku a podlehli soupeři 0:1.

Brnu pak mladší podlehli 2:4. O branky Znojma se postarali útočníci Zifčák a Kula.