Mezi přizvanými osobnostmi pro exhibiční duel nechybí například bývalí hráči Tomáš Řepka, Pavel Kuka či Petr Švancara. „Dalo mi hodně práce vše zorganizovat. Pracovali jsme na rozlučce s technickým ředitelem Znojma Karlem Hodákem. Patří mu velký dík. Za poslední půlrok jsem se s ním viděl víc než s manželkou," směje se Yonov.

Bulharský zadák, který v zimě odešel z druholigového celku do rakouského Retzu, se také těší na to, že si bez starostí zaútočí. „Vždycky mě to táhlo dopředu. Když bude standardka, určitě půjdu. Uvidíme, jak to Leoš (bývalý znojemský kouč Kalvoda pozn. red.) poskládá. Začnu v obraně, pak záleží na vývoji zápasu," vyhlíží devětatřicetiletý stoper.

Yonov i po odchodu z jihu Moravy své bývalé spoluhráče bedlivě sledoval. Znojmo ve druhé lize skončilo na jedenáctém místě. Hráči po sezoně žehrali i nad chybějící osobností v týmu. „Měli to těžké. Když se ze šedesáti procent změní kádr, není sranda to dát hned dohromady. Prožíval jsem jaro s nimi. Bylo znát, že osobnost chyběla, ale pro mě už nastal čas skončit, byť mě mrzí, že v kabině nejsem. Roky ale nevrátím," rekapituluje.

Angažmá Yonova ve fotbalovém Znojmě ještě ale patrně nekončí. „Museli jsme brát ohled na jeho aktivní kariéru. Jakmile ji ukončí, určitě se nějak do fungování našeho klubu zapojí. I když už ne v pozici hrajícího fotbalisty. Zaslouží si to," říká majitel klubu Ota Kohoutek.

S kariérou se ale Yonov ještě rozhodně loučit nehodlá. „V Retzu jsem spokojený, počítají se mnou ještě na dva roky. Od Znojma jsem zatím nabídku nedostal, ale jsem ochotný si ji kdykoliv vyslechnout," těší se zpět.