Čtyřgólový střelec se na jih Moravy poprvé vrací už v dresu Jablonce jako zimní posila severočeského celku. „Kluky ze Znojma moc dobře znám, takže zápas má pro mě o něco větší náboj," uvedl sedmadvacetiletý záložník před sobotním duelem v Brně, který začíná na městské stadionu v Srbské ulici o půl třetí odpoledne.

Kromě boje obou týmů o prvoligové body se na hřišti odehraje i několik minisoubojů. Například mezi Oklešťkem a znojemským brankářem Vlastimilem Hrubým. „S Oklim jsme v kontaktu, těším se na něj. Je blázen v dobrém slova smyslu, mám rád jeho hlášky. Ale hlavně ať mi nevstřelí gól. Hodně dlouho by mi to totiž dával sežrat," vtipkovala jednička domácího mužstva.

Právě snaha o „potupení" bývalého spoluhráče znamená pro Oklešťka motivaci navíc. „Když jsem mu ještě na znojemských trénincích dal gól, dělal jsem si z něj hned srandu. Pokud se mi to podaří zopakovat v zápase, napíšu mu nějakou vtipnou zprávu," plánoval jablonecký fotbalista. „Ale pokud se proti němu neprosadím, určitě si vyslechnu narážky, že jsem dřevák," smál se Okleštěk.

Pokud jej trenér sedmého celku tabulky pošle na hřiště, šanci na gólový zápas má hodně vysokou. Poslední a dosud jediné vzájemné utkání obou soupeřů v první lize totiž na podzim skončilo divokou ofenzivní remízou 5:5.

Naopak pro znojemského trenéra Leoše Kalvodu znamená zopakování divoké přestřelky noční můru. „Doufám, že už něco podobného nenastane. Nečekám úplně klidné utkání, ale aspoň si přeju, aby pro nás skončilo lépe," řekl kouč.

Jedenácté Znojmo potřebuje bodovat, aby se odpoutalo od příček sestupu, na které má pouze tříbodový náskok. V minulém kole po špatně pohlídaných standardních situacích podlehlo 2:3 Plzni.

Autobus na zápas
Fotbalový klub 1. SC Znojmo vypravuje do Brna na utkání s Jabloncem tradičně autobus pro fanoušky. Zpáteční jízdenka stojí 100 korun, vstupenky za zápas si příznivci zakoupí přímo na brněnském stadionu. Autobus odjíždí v sobotu v poledne od pneuservisu Kárník a pojede přes Tasovice, Křídlůvky a Dyjákovice. Pokud chce některý z fanoušků nastoupit jinde, ať se spojí s technickým manažerem klubu Karlem Hodákem na čísle 777 162 810.