„Zklamáním je pro mě přístup některých hráčů. Výkonnostně to bohužel dopadlo, jak to dopadlo. Mužstvo stárne, musíme ho přes zimu omladit," konstatoval krumlovský trenér Karel Pelikán.

To znojemský Inzert Expres k omlazení kádru již přistoupil, a to stálo pravděpodobně i za výsledkovou mizérií v podzimní části. „Podzim byl nejhorší, co jsem tady. Ne tak herně, ale výsledkově to bylo špatné. Měli jsme jiné představy. Mužstvo jsme v létě posílili, a bohužel si nesedlo tak rychle, jak jsme předpokládali. Mladí nejsou zvyklí na tlak. Přestalo se jim dařit a už to sami nedokázali zvednout. Mančaft neměl sílu bez vůdčích typů a hráčů, kteří se dokážou vyrovnat s tím, když se nedaří," zamyslel se trenér IE Znojmo Tomáš Pěnkava, který je u týmu už šestou sezonu.

Krumlov z prvních pěti zápasů prohrál jen s okresním rivalem, mužstvem Inzert Expresu. „Byla to dobrá série. Je to ale dané taky soupeři. Potom přišlo jakési uspokojení, že to půjde samo. Pokud trénuje čtvrtina pětina mančaftu, tak je to v krajském přeboru tragédie," dodal Pelikán.

Ten k týmu přišel před rokem v zimní pauze, kterou Krumlovští strávili na osmé příčce. Jejich výkon šel nahoru i díky tomu, že je posílil Petr Schwarz, hráč s ligovými zkušenostmi. Nakonec se jen kvůli prohře v posledním utkání připravili o konečné čtvrté místo. Místo toho byli šestí. Teď je Krumlov jedenáctý a hodlá tým omladit.

„Do mužstva bychom měli zařadit čtyři až pět mladých hráčů kolem dvaceti let. Musíme to udělat, jiná cesta není. Bude to na jaře bolet a krumlovští fanoušci budou asi skákat po sedadlech. Doufám, že se v soutěži zachráníme a na podzim už z toho budeme venku," plánuje krumlovský kouč.

Spoléhat se budou Krumlovští na své odchovance. „Krumlov nemá peníze na nákup hráčů a nikomu peníze dávat nebude. Máme své kluky. Když budou chtít, mohou se zlepšovat a mohou krajský přebor hrát," doplnil Pelikán.

Inzert Expres zaznamenal daleko větší propad než Krumlov. Mužstvo sídlící na hřišti v Oblekovicích se vždy umísťovalo v horní polovině tabulky. Vloni strávilo zimní přestávku na druhém místě. Letos je až jedenácté. Po úvodních třech výhrách vybojovali znojemští fotbalisté v následujících deseti zápasech pouhé tři body. V této nelichotivé sérii porazili jen Podivín potácející se na dně tabulky. Ve dvou závěrečných utkáních podzimu už ale šel výkon týmu nahoru.

„Bylo to dané tím, že hrály dřívější opory. Nastoupil Petr Rolník, který na podzim nehrál z pracovních důvodů. Pomohl Milan Samek a Dan Černý. Zkušení hráči dali hře jinou fazonu," doplnil trenér IE Znojmo.

Vadilo mu, že krajský svaz odložil předehrávku jarní části, kterou měl jeho tým sehrát s Moravským Krumlovem minulou sobotu.

„Počasí bylo výborné, hřiště jsme měli dobré. Na jaře se to bude tak dohrávat v nějakou středu. Navíc jsme šli výsledkově nahoru a Krumlovu se naopak nedařilo. Počítali jsme, že přijede trochu nalomený a že bychom mohli zvládnout tři body," poznamenal Pěnkava.

Naopak v Krumlově tato zápasová změna přišla vhod. „Z našeho hlediska jsme si oddechli a odplivli, že se to nehrálo. Znojmo se chytlo v Blansku a pro nás by to byl hodně těžký soupeř," ulevil si Pelikán.

Oba týmy mají volno až do 11. ledna, kdy začnou přípravu na jarní část. Kolotoč zápasů krajského přeboru se pak znovu roztočí 24. března.