Pokusit se o nemožné chtějí znojemští fotbalisté na hřišti Bohemians 1905. Ve vršovickém Ďolíčku je čeká největší favorit soutěže, který ještě vloni hrál první ligu. „Vždycky chceme v každém zápase vyhrát. Musíme ale zůstat nohama pevně na zemi. Bohemka má mužstvo, které hrálo první ligu a sestoupilo docela nešťastně. Tým hraje agresivní fotbal a u nich doma je velice bouřlivá atmosféra. Do Ďolíčku chodí čtyři tisíce diváků, navíc kolem hřiště není žádná dráha jako u nás, takže máte přímý kontakt s diváky," zamyslel se znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Premiéra ve 2. lize

Ve druhé lize se Znojmo s Bohemians 1905 střetne poprvé. Vloni ale tým z Ďolíčku, který hrál ještě nejvyšší soutěž, vyřadili Znojemští z poháru. „Čeká nás určitě těžký soupeř. Ve Znojmě chytli začátek soutěže, mají třináct bodů, s čímž možná ani nepočítali. Mají tam hodně mladých hráčů na hostování z Olomouce či Brna, kteří se chtějí prosadit a na mě působí velmi sympatickým dojem," řekl pro klubový web trenér Bohemians 1905 Jozef Weber.

Klub z Ďolíčku ztratil doma body v úvodním zápase se střížkovskou Bohemkou, když remizoval 0:0. O všechny body je obraly na svém hřišti Pardubice, které vyhrály 2:0. Znojmo naopak Pardubice porazilo 3:2. Před více jak týdnem vyřadil Klokany ve druhém kole Poháru České pošty divizní tým Meteoru Praha. O víkendu ale pak svůj kiks fotbalisté Bohemians 1905 odčinili, když rozdrtili tým s ambicemi na postup, Karvinou, 5:1.

100% výkon

Znojmo ví, že se na svého zítřejšího soupeře musí plně koncentrovat. „Nesmíme dělat hloupé chyby, nehrát nějaký naivní kombinační fotbal, protože oni okamžitě napadají a dorážejí. Pomohlo by nám, kdybychom se jim vyrovnali v agresivitě a v pohybu. Pokud bychom tam jeli, že si chceme zahrát fotbal, tak na to krutě doplatíme. Každý hráč musí podat stoprocentní výkon a neuhnout ze žádného souboje," prohlásil znojemský trenér.

Už v minulém zápase nenastoupil nejlepší znojemský střelec Vašíček a nad jeho startem visí otazník i nyní. „Nejsou úplně fit Vašíček, Nepožitek a Hnáníček. Mimo hru jsou Mudra a Zifčák," vypočetl Kalvoda.

Zápas ve vršovickém Ďolíčku rozehrají fotbalisté Bohemians 1905 a 1. SC Znojmo zítra od pěti hodin odpoledne.