Znojemští fotbalisté na hřišti v Kunovicích hráli zase dopoledne. V dopoledních utkáních se jim moc nedaří, ale tentokrát jim desátá hodina ranní nijak neublížila.

Už v první minutě se musel ohánět domácí brankář, když na něj vyslal jedovatou střelu záložník Veselý. Drtivý nástup Znojma ale neměl takový brankový efekt, jako v posledním utkání s Frýdkem-Místkem.

Brankář Hrubý tak jen aktivně poskakoval ve své šestnáctce, aby mu nebyla zima. První zásah si zapsal až v patnácté minutě, kdy se domácí dostali k přímému kopu. Ten ale skončil vysoko nad jeho brankou.

Aktivní Veselý o chvíli na to znovu vystrašil domácí obranu. To když mu na velké vápno naservíroval míč Lacko. Ale ani tato střela neskončila v domácí síti. Do kabin po prvním poločase tak odcházely oba mančafty za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe domácí Slovácko. Prvních pět minut nepustilo takřka znojemské fotbalisty za půlku, ale přesto to byli domácí, kdo lovil míč ze své sítě. V padesáté minutě si postavil k rohovému praporku míč Minarech a posadil ho přímo na hlavu nabíhajícího Pavelky, který se v takových situacích nemýlí. „Je to pro mě hodně důležitá branka. Díky ní jsme získali tři body a posunuli se v tabulce dopředu,“ neskrýval radost hrušovanský rodák.

Po obdržené brance byli domácí fotbalisté o něco lepší než hosté. Ale znojemská obrana si vedla náramně a brankář Hrubý si na své konto připsal už sedmou nulu v sezoně.

„Důležité tři body vzhledem k faktu, že všechny týmy z čela tabulky vyhrály. Teď nás doma čeká utkání s Břeclaví, kde budeme muset body potvrdit,“ díval se dopředu trenér Znojma Michal Sobota. Ten zároveň doufá v pořádnou návštěvu.

„Snad přijde hodně fanoušků. Kluci si to za předváděné výkony zaslouží,“ myslí si znojemský kouč. Další utkání sehrají znojemští fotbalisté už tuto neděli na domácím hřišti proti MSK Břeclav.