Dvě branky slovenského špílmachra Juraje Michalíka dovedly Hrušovany k důležitému vítězství nad Vyškovem. Hrušovany tak udělily svému soupeři lekci z produktivity. Ten měl míč na kopačkách mnohem více než domácí, ale i přesto odjíždí z jihu Moravy s prázdnou.

Už od první minuty udávali tempo utkání vyškovští fotbalisté. Paradoxně ale první branka utkání padla právě do jejich sítě. To když si před vápnem s jejich obranou pohrál Juraj Michalík a technickou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Ani obdržená branka hosty nijak výrazně nepoznamenala a dál tvořili a tlačili se před Holíkovu branku. Hrušovany tak hrozily z rychlých brejků, kterých měly v prvním poločase více než dost.

Začátek druhého poločasu si domácí fotbalisté určitě za rámeček nedají.

Hned po čtyřech minutách z levé strany odcentroval Hodinář, obrana Hrušovan zaspala a střelec hostů Lička se sám na úrovni penalty nemýlil.

O sedm minut později se nejlepší střelec Hrušovan v sezoně Holcman protáhl zleva kolem pravého obránce Vyškova a odcentroval. Jeho pas našel toho správného adresáta, kterým nebyl nikdo jiný než střelec úvodní branky Michalík. Ten razantní hlavičkou podruhé rozvlnil vyškovskou síť.

„Dneska jsme vytěžili z minima maximum a pořád jsme ve hře o záchranu, což je velice důležité,“ krátce, ale výstižně zhodnotil utkání Duda a zmizel za svými svěřenci do kabiny oslavit tři body. Jeho protějšek na lavičce Vyškova zase tolik důvodů k radosti neměl.

„V prvním poločase ten výkon nebyl zrovna ideální. Ve druhém jsme mohli dát klidně pět branek, ale nespadlo nám to tam,“ vystihl jalovou koncovku svých svěřenců trenér Vyškova Pavel Svoboda. Tomu ke zvratu utkání nepomohlo ani dvojnásobné posílení útočných řad v závěru utkání, a tak jeho tým odjel z Hrušovan s prázdnou.

Jak šly minuty

1. Rozhodčí hvizdem do své píšťalky zahajuje utkání.

4. Domácí stoper Polický si nerozumí s brankářem. Ten vybíhá a Polický mu zároveň hlavičkou posouvá míč k brance. Balón jen těsně míjí prázdnou branku domácích.

19. První vyložená šnace domácích. Hrušovanský záložník Vavřík centruje z levé strany, vyškovský brankář vyráží pouze na vápno, kde ve skluzu střílí Horák, ale jeho střela letí vysoko nad.

14. Po odražené standardní situaci hostí se dostává k míči Hanus. Jeho střela končí na břevně domácí branky.

19. Další šance domácích. Hosté odvracejí centr do vápna pouze za svoji šestnáctku, kde stojí osamocený Michalík. Jeho technickou střelu ale Kollár vyráží.

28. Michalík – 1:0. Před vápnem si hrušovanský středopolař dovoluje jít mezi čtyři defenzivní hráče Vyškova. Jeho záměr mu vychází.

Akci zakončuje technickou střelou k levé tyči vyškovské svatyně a posílá svůj tým do vedení.

49. Lička – 1:1. Hodinář posílá jedovatý centr do vápna Hrušovan. Mezi obránci se prosazuje útočník Lička a střelou k levé tyči Holíkovy branky srovnává stav utkání.

56. Michalík – 2:1. Domácí se dostávají znovu do vedení. Po levé straně proniká do vápna Holcman a centrem nachází hlavu slovenského záložníka Michalíka.

Ten se tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nemýlí a posílá svůj tým už podruhé do vedení.

89. Hosté mají několik vyložených šancí. Tu největší neproměňuje v branku Michal Kollár.

91. Rozhodčí ve vyhecovaném závěru utkání svým hvizdem do píšťalky ukončuje utkání, ve kterém si Hrušovany připisují důležité tři body.