Fotbalisté 1. SC Znojmo odehráli na zimním turnaji v Líšni již čtvrté kolo. V něm nastoupili svěřenci Michala Soboty proti brněnské Bystrci, které spíše B-tým podlehl 3:4.

Základní sestavu Znojma tvořili v sobotním utkání zejména hráči znojemské rezervy. Základní jedenáctka byla doplněna pouze o tři hráče áčka. A to o krajní beky Romana Švarce s Janem Chytilem a další obránce Zdeňka Mičku.

Utkání bylo od první minuty hodně vyrovnané a tomu odpovídalo i prvopoločasové skóre v poměru 1:1. Druhá půlka tak měla rozluštit tajenku s názvem Bytrc versus Znojmo. Brněnský celek se dostal v druhé půlce do vedení, které mu nevydrželo dlouho. Hned v zápětí totiž Znojmo vyrovnalo.

Zlom přišel až okolo pětasedmdesáté minuty, kdy korupcí zmítaný brněnský tým dokázal vstřelit dvě rychlé branky.
„Inkasovali jsme zbytečné góly po individuálních chybách. I přesto jsem s výkonem hráčů spokojen,“ pronesl na adresu svých svěřenců kouč Michal Sobota.

Znojmo se ještě zmohlo na závěrečný tlak, ze kterého vytěžilo pouze snížení na konečných 3:4. Po minulém kole, kdy B-tým Znojma podlehl 1. FC Brno B 0:7, se dočkal trenér Sobota výrazného zlepšení výkonu svých hráčů.

„Po vysoké prohře nad Brnem jsem hráče trochu spucoval a teď to konečně vypadalo, jak by mělo. Kluci se rvali o trika áčka a zejména Konedarev mě v posledních utkáních přesvědčil, že má na to, třetí ligu hrát,“ pochválil bulharského forvarda Sobota.

„Dobře jsme hráli jen v úvodu utkání. Mohli jsme to zúročit i brankami, ale naše koncovka postrádala jednoduchost. Postupně se nám do hry dostávalo čím dál více nepřesnosti, a tak můžeme být za to vítězství rádi,“ zhodnotil utkání trenér Bystrce Zbyněk Zbořil.

Znojemské béčko tak má zatím vzestupnou tendenci svých výkonů. V I. A třídě je na osmém místě a na jaře by tuto příčku znojemští fotbalisté rádi opustili a sahali po nějaké vyšší. „Určitě bychom chtěli zabrat. Musí se nám ještě uzdravit Adámek s Mráčkem, abychom byli kompletní,“ přeje si znojemský kouč.