Žádné strhující drama se v duelu Hodonína s Tasovicemi nekonalo. Byl to spíše nezáživný fotbal, který by ocenili jen členové fanklubu defenzivního pojetí fotbalu. Odpovídal tomu i výsledek 0:0. „Přispěly k tomu oba mančafty. Hrály opatrně, nikdo nechtěl prohrát, nikdo nechtěl dostat gól," zhodnotil matador tasovického týmu Petr Horáček.

Ten byl jedním z mála hráčů, kteří se dostali do nějaké brankové příležitosti. „Měli jsme dvě šance, které ale nebyly úplné tutovky. Jednu měl Blahoudek a jednu částečně já ze standardky," přiznal záložník.

I Hodonín se v útočné fázi trápil. Navíc ho oslabilo vyloučení Jiřího Nevídala. Domácí tak byli rádi za získaný bod. „Samozřejmě jsme doma chtěli vyhrát. V prvním poločase to ještě bylo z naší strany slušné, ale v deseti už jsme na vítězství pomýšlet nemohli," prohlásil domácí trenér Luděk Zlámal.

Bod nakonec braly i Tasovice, které získaly v úvodních třech duelech pět bodů. „Remíza je asi spravedlivá, i když jsme měli o nějakou šanci víc než soupeř, který dohrával v deseti," řekl tasovický kouč Jiří Fryš.

Výkon Hodonínských ovlivnilo hloupé a zcela zbytečné vyloučení Jiřího Nevídala. Domácí útočník byl poprvé napomínán ve 27. minutě. Forvard RSM si však nedal říct a po hodině hry nesmyslně ukopl hostujícímu brankáři Fukalovi před rozehráním míč a byl po druhé žluté kartě vyloučen. „Samozřejmě nám útočné plány nabouralo vyloučení Nevídala. Byla to naprostá klukovina. Jirka si za ni ponese zodpovědnost," zlobil se Zlámal.

Ten následně stáhl ze hry druhého útočníka Stráníka a do hry poslal mladíka Závorku, kterého Hodonín získal na hostování ze sousedních Mutěnic. „V současné době nemáme takovou formu, abychom dokázali soupeře i v deseti přehrát. Proto jsme se museli po Nevídalově vyloučení zatáhnout a hrát na remízu," vysvětlil Zlámal.

Oslabený Hodonín ale nebyl jednoduchým soupeřem. „I když hráli oslabení, tak jsme si proti nim žádnou tutovku nevytvořili," přiblížil Horáček.

Hodonín už druhý zápas po sobě odehrál s výsledkem 0:0. Dává tak najevo, že hodlá stavět na propracované defenzivě. „Byl to nejlepší mančaft, se kterým jsme na podzim hráli. Měl velice dobře organizovanou defenzivu," poznamenal Horáček.

Hodonín pomýšlí na postup do třetí ligy. „Pokud chtějí postoupit, budou to mít hodně těžké, protože určitě nás nepřehráli. Po prvním poločase jsme si možná i zasloužili tři body," dodal tasovický záložník.

Na jaře se v prvních třech zápasech Tasovice velice trápily, na podzim po třech utkáních ještě neprohrály. Uspokojení ale v týmu není. „Myslím, že jsme měli na víc a ve třech zápasech jsme měli na to uhrát více jak pět bodů. Kdybychom měli o dva body víc, bylo by to daleko lepší," zamyslel se Horáček.

Ve čtvrtém kole se Tasovice utkají v neděli doma s Velkým Meziříčím.

RSM Hodonín – TJ Sokol Tasovice 0:0

ŽK: Nevídal, Hozák, Sychra – Mucala, Blahoudek, Švarc. ČK: 62. Jiří Nevídal (Hodonín). Diváci: 90.

Hodonín: Navrátil – H. Maršálek, Trčka, Spazier, Štěpanovský – J. Maršálek, Hozák (85. Petrucha), Šmahaj, Drápal (81. Sychra) – Nevídal, Stráník (65. Závorka).

Tasovice: Fukal – Sivera, Mička, Krátký, Švarc – Helebrant – Paul (56. Velčický), Blahoudek, Horáček, Mašek (81. Hlávka) – Mucala.