Hosté hrozili během celého utkání po rychlých přechodech nebezpečným útokem. Ve třetí minutě dal o sobě vědět znojemský David Ledecký, jeho snahu stačil ještě zastavit skluzem domácí Pavel Tvaroha. Za dvanáct minut varnsdorfský Kristián Zbrožek poslal k zemi kapitána Znojma Tomáše Cihláře, za což viděl žlutou kartu. Cihlář následně hřiště opustil na nosítkách a musel být střídán.

Jeho spoluhráči ho však bleskurychle pomstili. Vždyť už v osmnácté minutě si Libor Žondra šikovně sklepnul dalekonosný centr, který dokázal z krkolomné polohy od brankové čáry ještě nacentrovat zpět do vápna, kde našel Tomáše Okleštěka. Znojemský hráč se střelou dlouho nezdržel a rychle rozvlnil síť za Porcalem.

Ve třicáté minutě dal o sobě vědět Pavlo Rudnytsky, který ze vzdálenosti přibližně pětatřiceti metrů vypálil tvrdou střelu mířící pod břevno. Gólman Jiří Doleček se musel hodně protáhnout, aby jeho pokus vyrazil alespoň na roh. To ještě netušil, co se za pár okamžiků stane.

Po rozehrávce se domácí dostali do zakončení, a když Doleček lapil míč do své moci, byl nesmyslně dohrán Zbrožkem, který za svůj zákeřný faul viděl již druhou žlutou kartu a zamířil tak pod sprchy. Znojemský gólman byl dlouho ošetřován a následně odnesen na nosítkách. Trenér hostí musel sáhnout již k druhému střídání a mezi tyče se postavil Vlastimil Veselý. „Soupeř potvrdil svojí útočnou kvalitu a my to měli proti nim v deseti opravdu složité, zápas se mi hodnotí opravdu těžce," poznamenal kouč Varnsdorfu Roman Veselý.

V poslední minutě prvního poločasu nařídil rozhodčí hodně spornou penaltu po faulu na Ledeckého. Sám postižený se postavil k pokutovému kopu, jeho střelu k tyči ale domácí kapitán vystihl a podržel svůj tým.

Druhá půle začala velmi svižně. Nejprve se po krásné kolmici od Rostislava Šamánka prezentoval technickou střelou Žondra. Jeho pokus ale stačil vytěsnit vynikající brankář Radek Porcal.

V sedmapadesáté minutě se po nepovedeném Porcalově odkopu dostal k míči Radek Helísek, který pohotově našel svého spoluhráče Žondru. Hostující forward chladnokrevně zakončil k protilehlé tyči. Za devět minut uzamkli Znojemští svého soupeře pod zámek a po tlaku vytěžili rohový kop. Po jeho rozehrávce se nejvíce radoval Jakub Pokorný, který přesně zakončil hlavou.

Po sérii střídání na obou stranách ukázali hosté, proč se nachází na špici tabulky. Po nádherné kombinační akci na jeden dotek se po finální přihrávce od Tomáše Webera dostal k míči Šamánek a svou střelou do zcela odkryté brány poslal svůj tým do vedení 4:0.

O tři minuty později se celkem zadarmo dostal k míči Žondra, který prošel skrz zcela rozhozenou obranu Varnsdorfu a našel lépe postaveného Helíska, jenž se trefil přesně.

Ještě hůř bylo Varnsdorfským v pětaosmdesáté minutě, kdy s míčem sprintoval do protiútoku střídající Bronislav Stáňa. Nikým nebráněn si s Porcalem pohrál jako kočka s myší a svým zakončením finálně potupil varnsdorfskou kopanou. „Měli jsme k soupeři před zápasem respekt, protože se jim poměrně dařilo. Zápas ovlivnila červená karta, ale i přesto jsme měli o poločase v kabině bouřku. Podařilo se nám dát druhý gól a pak už to měl soupeř těžké," uvedl trenér Znojma Radim Kučera.

Znojmo je nyní na druhém místě a v pátek přivítá Frýdek-Místek.