„Jdeme do utkání s tím, že chceme podat co nejlepší výkon a udělat méně chyb, než náš nedělní soupeř,“ začal kouč 1. SC Znojmo Bohumil Smrček.

Jeho svěřenci by totiž už měli zabrat. Plno utkání prohráli o gól nebo dost smolně a výsledkem toho je předposlední místo tabulky.

„Víme, že fotbal nehrajeme špatný. Musí se ten nahoře nad námi už konečně smilovat,“ metaforicky pronesl Smrček.

Znojemští fotbalisté se v neděli postaví bývalému týmu první ligy z Kladna. To má ve druhé lize jeden z nejzkušenějších kádrů, ale zatím také zůstává za očekáváním.

Kladno má před Znojmem náskok čtyř bodů a je dvanácté. Tým nezvedl svým příchodem ani trenér Miroslav Beránek nebo jeho asistenti, bývali reprezentanti Němec s Kostelníkem. „Je otázkou času, kdy zabodujeme. V posledním zápase s Duklou rozhodlo to, že Pražané proměnili penaltu a my nikoli. Navíc přišla jedna chyba a dotahovat dvoubrankové manko bylo nad naše síly,“ pronesl trenér Kladna Miroslav Beránek.

Ani jeden z týmů nepůjde do utkání kompletní. Kladno bude postrádat kapitána Procházku, Znojmo zase Kováče. Ten v posledním utkání viděl svou čtvrtou žlutou kartu v sezoně a bude si muset odsedět jednozápasový distanc.

„Bude to pro nás ztráta, ale popereme se s ní. Škoda je to z toho kreditu, že Gregor Kováč chytl v posledních zápasech formu. Skóroval, vybojoval nespočet faulů a díky svému pojetí hry dělal prostor svým spoluhráčům,“ dodal Smrček.

Utkání třináctého kola mezi Znojmem a Kladnem startuje na znojemském fotbalovém stadionu třicet minut po patnácté hodině.