„Soupeř nastoupil s agresivním fotbalem a kluci si s tím nevěděli rady. Už jak cestou do Otrokovic poprchávalo, tak jsem měl divný pocit, protože těžký terén nám nevyhovuje. Jeli jsme ale v kompletní sestavě, tak jsem si říkal, že bychom mohli být nabuzení minulou výhrou a posunem z posledního místa v tabulce," přiblížil své pocity asistent trenéra Rostislav Szajko.

Ten v posledních dvou zápasech nahradil hlavního trenéra Jiřího Fryše, který se musel věnovat vážným rodinným záležitostem.

Hráči Viktorie Otrokovice drželi otěže zápasu ve svých rukou. „Měli jsme utkání pod kontrolou. Soupeře jsme pustili do minima šancí. Vytvářeli jsme si v průběhu celého zápasu šance, jen Marek Vavruša měl za celý druhý poločas až čtyři gólovky," poznamenal otrokovický trenér Marek Sedlák.

Tasovičtí mohli po prvních patnácti minutách prohrávat už o tři góly.

„Už v patnácté minutě šel potřetí hráč sám na branku a třetí pokus proměnil. Ve dvaatřicáté minutě jsme po chybě krajního obránce inkasovali podruhé. Čtyři minuty nato skóroval po akci Mucaly Mašek. Ve druhém poločase, místo toho abychom se zvedli, jsme začali dělat hrubé chyby," popsal Szajko.

Obrana tasovických byla velice slabá. „Nebyli jsme schopni zachytit odražené balóny, všechno chodilo zpátky do obrany. Dělali jsme úplně zbytečné chyby, protože jsme nepodrželi balón. Nedokázali jsme si v klidu rozehrát míč a soupeř nás přehrával jednoduchými kombinacemi," doplnil obránce Oldřich Helebrant.

Ten utkání nedohrál, zhruba po deseti minutách hry ve druhé půlce se zranil. „Čeká mě vyšetření. Nemám z to ale dobrý pocit, myslím, že příští zápas hrát nebudu," prozradil Helebrant.

Jeho odstoupení znamenalo improvizaci v obraně. „Museli jsme sestavu přeskládat. Pak jsme chtěli posílit útok a poslali do hry Doležela. Jenže Mucala se chvíli na to nechal vyloučit a bylo po zápase," dodal Szajko.

Technickým fotbalistům Tasovic dělá těžký trenér problémy. „Mně ten terén zase tak nevadí, ale většině mančaftu nevyhovuje. Nemáme tým stavěný na to, že když proti nám někdo nastoupí s tvrdou hrou, tak se s tím neumíme vyrovnat," konstatoval Helebrant.

Prohra znamenala pro tasovické fotbalisty setrvání na předposledním místě. V neděli se utkají s týmem z opačného konce tabulky, do Tasovice přijedou třetí Napajedla.