„Pro nás je to samozřejmě svátek, když můžeme přivítat na našem stadionu profesionální tým a změřit s ním síly. Není to sice Dukla Praha, jako před dvěma roky, ale i přesto to bude pro fanoušky dárek za zpackanou minulou sezonu," vzkázal trenér Tasovic Milan Kalaš fanouškům.

Tasovičtí jsou zhruba v polovině přípravy na novou sezonu a to oproti Zlínu, který již s přípravou finišuje a příští týden začíná ligovou sezonu, může být problém. Hráči Tasovic sehráli zatím jeden přípravný zápas proti Ráječku a zvítězili 4:1. V kádru se objevily tři nové tváře, z čehož jedna je „staronová".

Prvním novicem je v minulé sezoně ještě jevišovický brankář Tomáš Šebela, který doplnil dvojici gólmanů, Petra Fukala a Tomáše Heneše. „Těším se na novou a vyšší soutěž. Určitě jsou v divizi kvalitnější hráči než v krajském přeboru," naznačil Šebela, jenž je v Tasovicích zatím jen na hostování a nastoupí i proti Zlínu.

Druhý brankář Fukal má přetrvávající problémy se zdravím a trojka Heneš je pak brankářem rezervního celku. Z Rakouska se do zálohy vrací Karel Veselý a poslední posilou je získaný hráč Tibor Ostrý z Inzert Expresu Znojmo, jenž hraje krajský přebor.

Zlín se již usilovně připravuje na ligovou sezonu. Soupiska týmu zůstala oproti minulé sezoně téměř nezměněna a tak i sehranost či rozehranost může utkání s Tasovicemi rozhodnout.

„Rozhodně chceme Zlín potrápit. Víme, že bude slušná návštěva, takže nasadíme nejsilnější možnou sestavu. Jestli se ale na hřišti objeví všechny nové tváře, se ještě musíme rozhodnout," dodal trenér Tasovic Kalaš.

V přípravných utkáních nastoupili zlínští hráči také proti 1. SC Znojmu, se kterým se budou v nadcházejícím ročníku Národní ligy potkávat. Zvítězili 3:2.

Zdolat dokázali i prvoligovou Zbrojovku, ale nedokázali vstřelit branku Sigmě Olomouc nebo Baníku Ostrava. „Nějaké informace z regionu o Tasovicích máme. Budou hrát bojovně a proto nasadíme sestavu, které věříme, že nás posune dál," vzkazuje trenér Zlína Martin Pulpit.

Zlínský tým trápí produktivita a to je před začátkem ligové sezony problém. „Nechceme měnit rozestavení týmu, takže na tomto prostě musíme v nějakém smyslu zapracovat," dodal Pulpit.

Tasovičtí v předkole poháru porazili Starou Říší 2:1. I když do utkání vstoupili lépe hosté, dokázali střelci Tasovic utkání otočit. První branku zaznamenal záložník Roman Švarc a postup zajistil kapitán Zdeněk Mička. Dnešní utkání začíná na hřišti v Tasovicích v sedmnáct hodin.

MARTIN SMEJKAL