V loňské sezoněmohli diváci vidět v dresu znojemské jedničky Lubomíra Dítěte. Ten v létě odešel chytat do druholigového Třince, a tak jeho dres nyní obléká Vlastimil Hrubý, který do Znojma přišel zloni ještě druholigové Bystrce.
Zatím se mu na jihu Moravy vede skvěle. 1. SC vychytal prvenství na fotbalovém turnaji v Boskovicích, který byl skvěle obsazen. V prvním kole Moravskoslezské fotbalové ligy chytil proti Mutěnicím penaltu a svými zákroky přivádí do varu zatím početně obsazovanou znojemskou tribunu. A nejen tu. I své spoluhráče vždy svým výkonem vybičuje k lepším výsledkům.
Vlastimile, jak jste se vůbec do znojemského týmu dostal?
Před koncem loňského ročníku druhé ligy mě oslovil majitel klubu Ota Kohoutek a dal mi nabídku chytat zde třetí ligu. Já jsem nabídku zvážil avzhledem ke stávající situaci Bystrce jsem podepsal se Znojmem roční smlouvu.
Kdy a kde jste vůbec s fotbalem začínal?
Kopat do míče jsem začal v osmi letech. Ono kopat není v mém případě zase až tak správný výraz (smích). Mé účinkování ve fotbale bylo už tak trochu předurčené. Otec dlouhá léta chytával, takže k tomu stoupnout si do branky jsem měl velmi blízko.
Jaký je váš největší úspěch ve vaší dosavadní kariéře?
Marně přemýšlím, ale asi do role největšího úspěchu mohu pasovat reprezentaci do osmnácti let, ve které jsem odchytal dvě utkání.
Už jste ve Znojmě nějaký pátek. Co si myslíte o znojemském mužstvu?
Znojemský kádr je velmi perspektivní. Pracuje se zde s mladými fotbalisty, kteří spolu hrají už dlouho. Samozřejmě kdyby se řešila otázka postupu o soutěž výše, bylo by podle mého názoru potřeba doplnit mančaft o tři až čtyři zkušenější borce.
Jak jste zapadl mezi znojemské fotbalisty?
Tady ve Znojmě je skvělá parta kluků, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu. Zapadl jsem do kádru úplně bez problému. Několik jsem jich už znal dopředu, takže nebyl problém.
Mimo Mutěnic a Kroměříže se vám v soutěži daří. Co říkáte na nováčka soutěže?
Já osobně jsem Kroměříž pasoval na černého koně soutěže. Taky to dokazuje.
Určitě se ale ještě potřebuje sehrát, protože má ve svém kádru spoustu nových fotbalistů.
Jaké máte cíle? Čeho byste chtěl jednou ve fotbale dosáhnout?
Určitě bych si chtěl zachytat alespoň naší první ligu. Je to ale všechno ve hvězdách. Hlavně je přede mnou velký kus práce.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZ:

Webové stránky 1. SC Znojmo