Třinácté kolo divize D nabídne hned několik zajímavých duelů. Jeden z nich je i utkání Líšně s Hrušovany nad Jevišovkou. Nebude to utkání, kde se hraje pouze o bod. Vítězství totiž může posunout jedno nebo druhé mužstvo výrazně dopředu.

V posledních kolech ani jeden z celků nedokázal své soupeře přehrát. Líšeň prohrála nejtěsnějším možným rozdílem v Hulíně, Hrušovany zase inkasovaly na domácí půdě pět branek od Otrokovic. „Hráli jsme doma. Domácí prostředí pro nás není výhodou, ba naopak,“ jednoduše odůvodnil mizernou sérii domácích utkání trenér Hrušovan Tibor Duda.

Domácí Líšeň už šest utkání v řadě nedokázala vyhrát. I přesto se brněnští fotbalisté necítí být v krizi. „To, že jsme dlouho nevyhráli, neznamená, že hrajeme špatně. Několikrát jsme hráli dobře, ale nevyhráli. To se nedá nic dělat.“ vysvětlil trenér Líšně Bohumil Smrček.

Jeho slova potvrzuje i Duda. „Nemyslím si, že líšeňská série bude pro nás výhodou. Oni předvádí dobrý fotbal a v sobotním utkání budou chtít určitě nepříznivou sérii zlomit,“ nastínil.

Do utkání hlásí domácí tábor plnou sílu. Ačkoli několik hráčů musí doléčit zranění z posledního divizního utkání, měli by být líšeňští fotbalisté na utkání fit.

„Samozřejmě nějaké zranění máme, ale ne tak zásadní, aby nějak výrazně ovlivnila naši hru,“ řekl Smrček.

Hrušovanský kouč je v naprosto opačné situaci. Řeší několik zapeklitých situací v základní jedenáctce. V posledním utkání musel už po deseti minutách střídat Holcmana, kterého trápí zranění stehenního svalu. „Kromě Holcmana je zraněný i Šrom, který má zlomený palec. Budeme se s tím ale muset poprat,“ prozradil Duda.

Zároveň ale vzkazuje líšeňským fotbalistům, že venku Hrušovany hrát umí. „Na cizím hřišti hrajeme lépe než doma. I když nebudeme kompletní, nejedeme do Brna prohrát,“ prohlásil.

Líšeň se ale nijak zvlášť na utkání s Hrušovany nepřipravuje.

„Na toto utkání se připravujeme stejně jako na každý jiný zápas. Chceme hlavně hrát pěkný fotbal. Podstatné samozřejmě je se fotbalem bavit,“ uvedl líšeňský kouč.

Utkání brněnské Líšně, která v Poháru postoupila přes pražkou Slavii, a Hrušovany nad Jevišovkou, začíná v sobotu dvě hodiny po poledni na fotbalovém stadioně v Brně–Líšni.