Znojemské fotbalisty ale straší bilance domácích utkání. Na hřišti v Oblekovicích vyhráli letos jen jednou.

Medlánky jako nováček v soutěži budou určitě také chtít bodovat, aby se konečně odpoutaly ode dna soutěže. Jejich bodový zisk ze hřišť soupeřů ale není zrovna valný. Venku získaly čtyři body, z toho tři za vítězství v posledním Doubravníku.


Fotbalisty Inzert Expresu může těšit fakt, že v týdnu už trénoval jejich střelec Jaroslav Křišťál, který si na začátku podzimní části pochroumal kotník a doposud své kolegy sledoval pouze ze znojemské tribuny. „V týdnu s námi už trénoval, ale od začátku asi ještě nenastoupí. Stoprocentně ale bude nachystaný zasáhnout do hry z lavičky,“ prozradil hrající asistent trenéra a kapitán IE Znojmo v jedné osobě Milan Samek.

Jinak by měl být znojemský celek kompletní a na soupeře vlétnout v plné své síle. „Musíme vyhrát už kvůli fanouškům. Chceme udělat tři body a tomu podřídíme vše,“ vzkázal fotbalistům Medlánek Samek.

Zato hosté mají značné problémy se sestavou. „Máme dost zraněných a ještě vůbec nevím, kdo a na jakém postu nastoupí. Sestava bude značně slepovaná,“ přiznal lodivod na lavičce Medlánek Miroslav Haluza. Ten ale zároveň vzkazuje znojemským fotbalistům, že nejede do Znojma se staženými kalhotami. „Chceme ve Znojmě bodovat a získat alespoň bod. Kdybychom si odvezli tři, bylo by to jedině dobře. Hlavně ale chceme hrát dobrý fotbal,“ prozradil hostující kouč, který pošle od první minuty do hry hned dva typické útočníky.

Souboj devátého celku s jedenáctým začíná už dnes v patnáct hodin na fotbalovém hřišti v Oblekovicích.