Utkání čtyřiadvacátého kola krajského přeboru mezi domácím celkem Bosonoh a hosty z Jevišovic se hrálo jako zápas kola. Bosonohy měly před utkáním v tabulce na Jevišovické náskok pouhého bodu. Většina utkání se hrála za vytrvalého deště a oběma celkům se nedařilo podnikat efektivní gólové šance. Zápas tak rozhodla standardní situace Jevišovic, po které padla jediná branka utkání. „Většinu hry viděli diváci vyrovnaný zápas, soupeř nám dělal trochu problémy vysokými míči, ale myslím, že jsme si dnes odnesli zasloužené tři body," uvedl trenér Jevišovic Zdeněk Macháček.

Úvodních patnáct minut utkání se oba soupeři seznamovali s promáčeným hřištěm a do první nebezpečnější akce se dostali hostující hráči v sedmnácté minutě. Standardní situaci ale s přehledem pokryl bosonožský brankář Oldřich Kupka.

V závěru prvního poločasu se při srážce s dvojicí hráčů zranil brankář hostů Tomáš Šebela a byl přímo na hřišti ošetřen. Naštěstí pro Jevišovické pokračoval ve hře a za tento souboj obdrželi navíc záložník Bosonoh Miloslav Brabec i záložník Jevišovic Tomáš Stuchlík žluté karty. „Jeden z hráčů domácích do mě tvrdě narazil, takže mám na koleni pěknou modřinu, ale myslím, že to bude v pohodě," vysvětlila jevišovická brankářská jednička Šebela. Za tři minuty obdržel žluté napomenutí také hráč Jevišovic David Vlk.

O poločase provedly změnu v sestavě pouze domácí Bosonohy. V 51. minutě tahal rozhodčí další žlutou kartu, tentokrát byl trestán bosonožský obránce Ondřej Havlík.

Po sedmi minutách viděl napomenutí po nedovoleném zákroku také jevišovický obránce Petr Peřinka. Dvaašedesátá minuta utkání nabídla povedenou střelu domácích Bosonoh ze střední vzdálenosti a brankář hostů Šebela předvedl důležitý zákrok. Vzápětí dostaly Jevišovice možnost nebezpečné standardní situace a útočník Jevišovických Libor Rožnovský dokázal prostřelit brankáře Bosonoh Kupku.

Domácí si vypracovali v sedmdesáté a pětasedmdesáté minutě dvě dobré situace na vstřelení branky, jenže opět míč do sítě nedopravili. V osmdesáté minutě zahrozily Bosonohy střelou z dálky, ani tentokrát se tabule se skórem neměnila a na víc již ani jednomu týmu nevyšel čas. „V první půli hrál soupeř lépe a vytvořil si několik vyložených šancí. Ve druhé jsme už byli lepší, bohužel jsme nevyužili tlak a já zahodil šanci hlavou. Následně se už zápas jen dohrával," zhodnotil utkání hrající trenér Bosonoh Patrik Holomek. Jevišovice se tak jako nováček posunuly dočasně na druhé místo tabulky krajského přeboru.

MARTIN SMEJKAL