„Mutěnice na nás vlétly. Naštěstí jsme vyrovnali. Přežili jsme jejich šance, když jsme měli více štěstí jak rozumu," uvedl asistent jevišovického trenéra Jaroslav Ryšavý.

Mutěničtí měli dvě zcela stoprocentní brankové příležitosti. Jednou minuli prázdnou bránu a pak hráč, který běžel sám od půlky hřiště, nezvládl koncovku. „Bohužel fotbal je o gólech. Měli jsme v první půlce dostatek šancí, abychom zápas rozhodli," krčil rameny trenér dosud neporažených Mutěnic Petr Zemánek.

Jevišovice ve druhé půlce skórovaly na jejím začátku po brejku Michala Kráčmana. To zřejmě zlomilo odpor hostů. „Druhou půlku nás soupeř po naší šanci hned z brejku potrestal. Narostla mu křídla a my už jsme zápas nezvládli," poznamenal mutěnický kouč.

Kráčman pak skóroval podruhé, když hostující gólman neudržel míč a jevišovický útočník jen zlehka nakopl míč, který se pomalu dokutálel do brány. Ke konci mohl zkompletovat i hattrick, ale tentokrát neměl štěstí v zakončení. „Je to škoda, že se mi nepovedl. Byl jsem ale tak vyšťavený, že jsem pro to víc nemohl udělat," dodal hráč.

Jevišovičtí na svém hřišti naposledy prohráli 20. října loňského roku. „Je to taková naše pevnost," pousmál se Kráčman. Už v sobotu ji budou opět bránit a znovu budou čelit silnému soupeři, kterým bude Sparta Brno.

Další dva zástupci Znojemska v krajském přeboru vyšli ve včerejším kole naprázdno. Inzert Expres prohrával v Kyjově po prvním poločase 0:5. Nakonec snížil na 2:5. Moravskému Krumlovu se nedařilo v Kuřimi, padl 0:3. Oba týmy se nacházejí po třech kolech v dolní polovině tabulky. Nováček z Jevišovic se nachází naopak v té horní.