Vlk odešel po minulé sezoně, teď se vrací, aby zkusil pro město ležící severozápadně od Znojma zachránit krajský přebor. „Kluci mi hned po odchodu psali, ať se vrátím. Cítím velkou podporu, což mě motivuje. Navíc je tu skvělá parta, která myslím, má navíc, než předvedla v první půli sezony," uvedl záložník.

Jenže se záchranou to nebudou mít Jevišovice vůbec snadné. Se třemi body ztrácejí na šestnácté Znojmo osm bodů a na patnácté Vojkovice dokonce třináct. „Jsme realisté, velmi dobře si uvědomujeme naši vysokou ztrátu. Nicméně boj ještě nevzdáváme. Do zápasů se nedá jít s tím, že je prohrajeme," sdělil Macháček.

Zimní příprava:
- 24. ledna: Jevišovice – Únanov 2:4 (2:2)
- 31. ledna: Jevišovice – Mikulovice 6:6 (4:3)
- 7. února: Jevišovice – Okříšky 2:2 (1:1)
- 14. února: Jevišovice – Dobšice
- 20. února: Jevišovice – Šatov
- 25. února: Jevišovice – Blížkovice
- 27. února: Jevišovice – Tasovice
- 6. března: Jevišovice – Moravské Budějovice
- 12. března: Jevišovice – Třebíč

Jarní část sezony zahájí mužstvo Jevišovic v sobotu 19. března. Od půl dvanácté dopoledne se na domácím stadioně postaví soupeři z Mutěnic.

Jevišovičtí fotbalisté si nejvíc slibují především od domácích zápasů. Ligové rozlosování jim přisoudilo hned devět utkání před jejich diváky. „Pokud budeme stoprocentně plnit naše úlohy na hřišti, máme sílu na to, abychom vyhrávali. Také si chceme aspoň jednou zařvat v kabině po vítězném duelu," řekl s nadějí v hlase Vlk.

V to stejné doufá i kouč, který v roce 2013 zažil s týmem i postup do krajského přeboru. Na konci letošní sezony se s ním ovšem možná zase rozloučí. „Opustilo nás před sezonou hodně hráčů, což je znát. Dáváme tedy šanci mladým odchovancům. Vyzkoušejí si kvalitu soutěže, což se jim už nemusí poštěstit. Rozhodně nedělají ostudu, spoustakrát jsme soupeře potrápili, ba dokonce přehrávali. Do výsledků se nám to ale bohužel nepodařilo přetavit," posteskl si Macháček.

Na straně Jevišovic tak v současné chvíli chybí zejména zkušenost s úrovní soutěže. „Situaci využíváme především ke stabilizaci kádru. Na kluky nevytváříme žádný tlak, zápasy bereme jako přípravu na případnou nižší soutěž. Vidím na nich obrovský posun, nicméně v přeboru platí, že už můžeme pouze překvapit," podotkl trenér.

V současnosti za sebou mají jevišovičtí fotbalisté tři přípravná utkání. Po prvním prohraném získali dvě cenné remízy, jež je povzbudily. Zejména pak druhá s Okříšky, které okupují šesté místo v krajském přeboru na Vysočině. „Od první chvíle jde vidět, že máme na hřišti nového a jistého fotbalistu. Rád bych k němu měl ještě jednoho, ale žádný takový hráč není k mání," poznamenal kouč.

Jevišovice mají za sebou třetinu přípravy. Vstup do jarní části soutěže a boj o záchranu jim začíná 19. března, kdy doma přivítají Mutěnice.

ADAM HAVEL