Je atmosféra v kabině hodně napjatá?
Ani ne, naštěstí jsme zachránění. Víme, že máme nějaké problémy, hodně hráčů je zraněných a sestavu lepíme, jak se dá. V Praze jsme měli tři kluky na střídání, z toho zraněného brankáře i útočníka a oba nemohli nastoupit. Nejhorší je, že všichni zranění jsou zároveň klíčoví hráči, kteří nastupují v základní sestavě. Ti, co zaskakují, to bohužel nedávají.

Zachránění sice jste, ale ve hře je také varianta, že ligu udržíte jen o bod. Báli jste se, že můžete spadnout?
Věděli jsme, že 34 bodů k záchraně téměř vždy stačí. Ale samozřejmě jsme naštvaní, protože jsme měli jiné cíle než hrát dvanácté místo. Plánovali jsme skončit do šestého fleku.

Prohru 2:4 přineslo utkání 22. kola 1.A třídy skupina FK Znojmo (v tmavém) - TJ Sokol Dobšice.
Zachraňující se FK Znojmo padlo v derby s Dobšicemi. Duel ztratilo ve druhé půli

Kvůli zraněním se rozpadla hlavně obrana, ale trápí vás také produktivita, většinou se prosazuje jen záložník Jan Javůrek. Chybí góly od ostatních hráčů?
Určitě, šance si vypracujeme, proti Olympii jsme jich měli víc než domácí. Pak ale dostaneme 4:1 a vypadáme jak úplní blbci.

Trenér Leoš Kalvoda po středeční prohře s Varnsdorfem řekl, že jsou ve hře i pokuty. Dostaly jste nějaké?
Kouč to řekl po utkání, kdy byl naštvaný. Nic zatím nepadlo, sám dobře ví, že nás drtí zranění, která pak ovlivňují výkony i výsledky.

Doléhá na vás, že jste s deseti získanými body nejhorší tým jara?
Horší by to bylo na podzim, pak už bychom body těžko honili. Měli jsme nahráno, takže utkání spíš dohráváme. Psychicky nalomení nejsme, v kabině jsou mladí lidé, kteří špatný výsledek hodí za hlavu. Ve fotbale jej můžete v dalším zápase napravit, jenže už se nám to šest duelů nedaří.

V pátek vás čeká poslední zápas sezony. O čem bude?
Nikdo se nám neuzdraví, takže sestava asi nastoupí stejná. Musíme rozloučit nějakým bodem, na jaře jsme doma prohráli moc utkání. Je to na zamyšlení, jde o špatnou vizitku.

Znojemští američtí fotbalisté Znojmo Knights přehráli rakouský Weinviertel Spartans 48:9.
Domácí premiéra vyšla americkým fotbalistům na jedničku. Rakušanům nedali šanci

Jste rád, že jaro hrůzy končí?
Samozřejmě, kdyby se hrála ještě tři kola, tak se nejspíš nezachráníme a soupeři nás ještě přeskočí.