V loňské sezoně se znojemský útočník podrobil operaci menisku a pravidelně za 1. SC začal nastupovat až v podzimní časti letošní Moravskoslezské ligové sezony. Aktuálně je Znojmo na třetím místě MSFL a v neděli sehraje další těžké utkání v Zábřehu, který je jednou nohou namočený v sestupových bažinách.

Co čekáte od utkání v Zábřehu, odkud se moc bodů nevozí?


Já doufám, že vyhrajeme a potvrdíme naši formu. Bylo by dobré v Zábřehu bodovat a pak se poprat doma s Frýdkem-Místkem o druhé místo v tabulce.

Začalo se vám hodně střelecky dařit. Dostáváte se opět do formy, kterou jste měl před vaším zraněním?


Pomalu a jistě to jde nahoru. Ale ještě nejsem stoprocentně fit. Když to koleno víc zatížím, oteče mi. Musím trochu nohu posílit a nezatěžovat koleno tak moc. Někdo operaci menisku léčí tři týdny a může hrát, já to mám bohužel naopak. S tím se nedá nic dělat.

Kromě debaklu v Olomouci se ale týmu daří, jaká vládne nálada v týmu?


V Olomouci mají skvělé fotbalisty, kteří mají zkušenosti i z první ligy. My jsme tam nehráli špatně, ale dostali jsme blbé góly. Nálada v týmu je dobrá, ale je potřeba vyhrávat a držet se nahoře. Když budeme druzí, nálada bude ještě lepší. Každopádně se chceme na předních místech udržet co nejdéle.

Počtem svých branek jste se určitě dostal do povědomí fotbalových skautů. Přišla už nějaká nabídka?


Ne, ještě o ničem nevím. Uvidíme, co bude v zimě, respektive po skončení podzimní části. Nejspíše ale zůstanu ve Znojmě.

Takže budete nabídky odmítat?

Kdyby přišla nějaká zajímavá nabídka do vyšší soutěže, kde bych mohl hrát lepší a kvalitnější fotbal, samozřejmě bych to zkusil. Za zkoušku člověk nic nedá.