Krumlovští fotbalisté, kteří jsou na dvanáctém místě tabulky, porazili Dědice 1:0. Ty přesto stále vévodí krajskému přeboru. Krumlovští fotbalisté se na lídra tabulky připravovali opravdu pečlivě. „Na Dědice jsme se chystali celý týden, především na jejich styl hry,“ uvedl trenér Moravského Krumlova Karel Pelikán.

A příprava domácího týmu nesla ovoce. Do začátku utkání vstoupili hosté aktivněji. Míč se držel spíše na polovině krumlovských hráčů.
Hosté atakovali domácí bránu už v páté minutě, kdy Jaroslav Kolečkář velmi nebezpečně vystřelil po pěkné, individuální akci. Střela ale mířila o pár centimetrů vedle.

Zatímco začátek utkání nahrával spíše hostům, ke konci prvního poločasu už iniciativu hry přebrali domácí. Krumlovští dostali hosty pod tlak, který vyvrcholil první a zároveň i poslední brankou utkání.

Rozhodující gól vstřelil ve třiačtyřicáté minutě nejaktivnější hráč domácího mužstva Lukáš Zelníček. Ten si na hranici velkého vápna počkal na odražený míč a nekompromisně zakončil. Brankář hostů Petr Novotný neměl šanci.

Ve druhém poločase vládla na hřišti vypjatá atmosféra. Ta se neobešla bez několika zbytečných faulů na straně nervózního hostujícího týmu.
Krumlovští fotbalisté začali opět hrát svoji taktiku, která spočívala v bezchybné obraně.

Do útoků se Krumlovští dostávali pouze z brejků. Dědice se tak opět probraly a začaly sérii několika nádherných gólových akcí. Dědickým fotbalistům se ale, bohužel pro ně, nepodařilo optimálně zakončit.

Po nezdarech v útoku hostující hráči znervózněli a dopouštěli se řady chyb. V devětašedesáté minutě dokonce obránce Dědic musel zastoupit brankáře Novotného, který si vyběhl až příliš dopředu a nechal tak za sebou prázdnou bránu.

Po devadesáti minutách skončilo utkání mezi dvanáctým a prvním týmem tabulky překvapivým vítězstvím Moravského Krumlova. „Čekali jsme, že v Krumlově nebude nejlepší terén.Kvůli tomu se nedalo kombinovat a hru jsme tak museli založit na tom, že budeme překopávat hřiště a dostaneme se ke standardním situacím. Dneska nám to ale prostě nešlo,“ sklesle zhodnotil trenér hostujících Dědic Jiří Štěpán.

I trenér domácího Moravského Krumlova přiznal, že jejich hřiště není na začátku jarní půle zrovna ideální. „Nemáme nejlepší hřiště, ale hráči perfektně zvládli tuto partii a nakonec jsme z ní vyšli jako vítězové. Proměnili jsme jeden nacvičený signál z pěti a bylo to. I ve druhé půlce jsme měli gólové šance, bohužel jsme z malého vápna nedokázali šance proměnit. Dědice byli nepříjemným soupeřem až do konce. Toto vítězství nás nesmírně těší,“ podotkl Karel Pelikán.

Pod mikroskopem Rovnosti: FC Moravský Krumlov – Sokol Dědice
Jak šly minuty:

1.
Rozhodčí zahájil utkáni hvizdem do píšťalky.
8. První šance domácích. Ze standardní situace Zdeněk Záviška hledal Zelníčka. Jeho střelu ale zneškodnil obránce Dědic.
15. Po krásné, samostatné akci se hráč Dědic Jaroslav Kolečkář dostal k zakončení. Jeho střela však mířila vedle.
28. Hráči Krumlova jsou pod velkým tlakem. Krumlovský obránce Slavíček zastavil útok nedovoleným způsobem a byl za to potrestán žlutou kartou.
35. Krásná akce krumlovského týmu. Anders ohrozil bránu hostů střelou z levé strany. Tu však brankář Dědic zneškodnil. Roste tlak domácího celku.
43. 1:0 – Zelníček. Na hranici velkého vápna si Zelníček počkal na odražený míč a prudkou střelou zakončil. Brankář hostů neměl šanci.
55. Hráč Dědic Píšek dostává žlutou kartu za diskutování s rozhodčím.
56. Další žlutá karta pro hostujícího tým. Tentokrát diskutoval s rozhodčím Jašíček.
82. Třetí žlutá karta Dědic. Petr Tamáš ji od rozhodčího uviděl také pro zbytečné diskuze.
69. Další nebezpečnou akci domácích odvrátil pohotový obránce Dědic, když se brankář nestihl včas vráti a nechal tak za sebou prázdnou bránu.
93. Rozhodčí odpískal konec utkání.

Kateřina Hladíková