Do Mikulova přijel tým Moravského Krumlova, který byl před sobotním zápasem na šesté příčce tabulky krajského přeboru. Domácí Pálava však stále potřebuje body, aby získala jistotu záchrany.

Domácí hráči se ještě ani nestačili do soupeře zakousnout a už získali výhodu brzkého pokutového kopu. Machalovu střelu v šestnáctce zastavil obránce hostů rukou a stejně jako v zápase proti Bohunicím se domácí ujali vedení již v osmé minutě. Domácí kapitán Kubánek nabízenou výhodu využil, i když si brankář Novotný na míč sáhl.

Po prvním poločase vedli domácí 1:0.

Druhá půle začala vlažněji, domácí byli zřejmě uspokojeni snadným vedením. Hosté hráli rychlý a pohledný fotbal, jejich akce ale končili před velkým vápnem Pálavy. To se změnilo v osmapadesáté minutě, kdy se k míči dostal Záviška a nádhernou střelou z voleje z pětadvaceti metrů nedal Novotnému šanci.

Domácí měli ale v tomto zápase více štěstí. Osm minut poté, co hosté srovnali, dostali od rozhodčího další „dáreček“ v podobě penalty. Míč si opět postavil Kubánek a tentokrát nedal brankáři žádnou šanci.

Mikulovští dělali vše pro to, aby tři body zůstaly doma, a snažili se své vedení ještě pojistit. Hráči Moravského Krumlova se tlačili dopředu, čehož domácí využívali k rychlým brejkům.

Jeden z nich vyšel v sedmdesáté deváté minutě. Marek Látal krásně našel Lukáše Machalu, který se po několika šancích konečně střelecky prosadil. Poté už domácím bylo jasné, že tři body zůstanou doma, a soupeře už k ničemu nepustili. Pálava tak udělala důležitý krok k záchraně.

Jak šly minuty
8. Kubánek 1:0. Střelu Machaly zastavuje rukou obránce hostů v pokutovém území. Rozhodčí nařizuje penaltu, kterou domácí kapitán Kubánek proměňuje, ikdyž si brankář Novotný na míč sáhl.

10. Domácí Kubánek ve vyložené šanci přestřeluje z malého vápna branku soupeře.

26. Nikým neobsazený Kubánek hlavičkuje těsně vedle tyče branky hostů.

30. Po centru Vlka střílí z voleje Zelníček, jeho umístěný pokus vyráží Novotný na roh.

41. Domácí Malinka obchází brankáře, jeho střela z úhlu je ale zachycena vracejícími se obránci.

58. Záviška 1:1. Po akci Anderse se k míči dostal Záviška, který nechytatelnou střelou z voleje nedává brankáři šanci.

66. Kubánek 2:1. Kubánek zahrává trestný kop Kubánek po faulu na Žárského a jeho střelu opět v pokutovém území zastavuje obránce stojící ve zdi rukou. Pokutový kop opět bezpečně proměňuje Kubánek.

70. Málek ve vyložené šanci hlavou přestřeluje branku hostů.

74. Po záviškově centru střílí hostující Procházka, jeho střelu brankář Novotný vyrazil.

76. Hostující obránce Hlučil chybuje při rozehrávce, Holcovu střelu ale brankář Novotný vyráží na roh.

78. Machala 3:1 Látal krásnou křižnou přihrávkou nachází Machalu a ten uklidňuje domácí třetí brankou