Právě na něj, jakožto nejzkušenějšího hráče v poli, kouč spoléhá. „Na podzim neodehrál všechno, což bylo na našem výkonu znát. Je to dirigent hry, který nám pomáhá zvládat nelehké duely. Snad bude na jaře zdravotně v pořádku," oznámil Kleibel na účet pětatřicetiletého fotbalisty.

Místo Berana zaujme pravděpodobně jeden z hráčů dorostu. „Nakupovat jiného útočníka nebudeme. Dáme prostor klukům z dorostu nebo béčka, kde jsou také naši mladíci," řekl Kleibel.

Krumlovské hráče v první polovině sezony trápily především venkovní výsledky. Zatímco doma posbírali šestnáct bodů za pět výher a jednu remízu, ze hřišť soupeřů si přivezli pouze šest bodů. „Je to jako den a noc. Doma hrajeme hezký fotbal, dáváme hodně gólů, ale venku jich moc dostáváme a nepředvádíme dobré výkony. Nedokážu si to ani pořádně vysvětlit," sdělil Zelníček.

Trenéra Kleibela nejvíc tíží závěry utkání a zejména pak posledních tří, kdy Moravský Krumlov prohrál třikrát v řadě 1:2. „Konec podzimní části nám bohužel trochu utekl. Do sedmdesáté minuty jsme vždy vedli, ale pak jsme přestali hrát. Chyběla nám fyzička," znovu narazil na nedostatek svých svěřenců, jež chce v zimní přípravě vylepšit.

Zároveň však připomíná, že s desátým místem po půlce sezony je spokojený. „Můžeme mířit klidně výš, ale soutěž je hodně vyrovnaná a umístění okolo desátého místa bude úspěch," podotkl. Bodově těsně našlapané tabulky si všiml také Zelníček. „Myslím si, že letošní ročník bude jeden z nejtěžších v boji o vyhnutí se sestupovým pozicím. Pro nás je priorita udržet se v soutěži, až potom můžeme pomýšlet na vyšší mety," upozornil záložník.

Do druhé půle soutěže vstoupí fotbalisté Moravského Krumlova v neděli 20. března na hřišti Bosonoh.

Zimní příprava:

24. ledna: Mikulov – Moravský Krumlov 3:2 (2:0)

7. února: Moravský Krumlov – Jaroměřice 3:0 (0:0)

14. února: Moravský Krumlov – Tasovice

20./21. února: Moravský Krumlov – Velká Bíteš

27./28. února: Moravský Krumlov – Hrušovany nad Jevišovkou

5./6. března: Moravský Krumlov – Znojmo U19

12./13. března: Moravský Krumlov – Vratěnín

Jarní část sezony krajského přeboru začínají fotbalisté Moravského Krumlova v neděli 20. března na hřišti Bosonoh.

ADAM HAVEL