Už v létě přitom Znojmo přišlo o dva útočníky – Rostislav Šamánek zamířil do Jihlavy a Libor Žondra do Hradce Králové. I s Ledeckým tak mužstvo přišlo o střelce 26 branek nasázených v uplynulém ročníku.

EXODUS PO ÚSPĚCHU

Zájem o hráče vzrostl po minulé sezoně, kterou klub zakončil na třetí příčce tabulky. „Proto nastal exodus hráčů. Určitě je cítit, že odejde taková porce gólů, ale jako trenér se musím koncentrovat na svou práci. Je otázka majitelů klubů, jak se rozhodnou. Samozřejmě bych byl rád, kdyby tady zůstali všichni, ale Znojmo mají hráči jako přechodnou stanici," pronesl znojemský kouč Radim Kučera.

Zabrze si Ledeckého všimlo na konci července v přípravě, když zdolalo Znojmo 3:0. „Tehdy šlo jen o oťukávání, až ke konci přestupního období se spojil manažer s trenérem. Dostal jsem týden na rozmyšlenou, s rodinou jsme to doma probrali a byla to jednoznačná volba," uvedl třiadvacetiletý útočník.

Górnik má slavnou minulost a snaží se o návrat do nejvyšší soutěže, ale po šesti kolech druhé polské ligy má jen čtyři body a patří mu patnáctá pozice. „V klubu mi hned říkali, že mají jednoznačně ambice postoupit, i když se začátek nepovedl. Tlak bude podobný jako ve druhé lize na Ostravu," přiblížil Ledecký, který se upsal Zabrze na tři roky. „Jestli postoupí příští rok do první ligy a David tam bude hrát, je to posun v kariéře," pravil Kučera.

Ve Znojmě dostanou šanci mladí útočníci – dvacetiletý Petr Rybička nebo o rok mladší Jiří Klíma. „U mladých kluků bývají výkony nekonstantní, Rybička jeden zápas zazářil, další se mu nevyvedl. Hoříme na tom, že nedáváme góly, což je koření fotbalu a nemůžeme to říkat donekonečna. Potřebujeme pracovat v tréninku a věřím, že Klíma či Rybička odchody zastoupí," přál si znojemský trenér.

MOŽNÉ PŘÍCHODY

Existuje také varianta, že dvanáctý celek druholigové tabulky přivede posily. „Nechceme dělat nic na sílu. Ještě máme chvilku na to, abychom se po někom poohlédli. Neříkám, že nikdo nepřijde, ani že někdo přijde," sdělil Kučera.

Ledecký strávil ve Znojmě dvě sezony a ještě se nestihl rozloučit. „Klukům jsem přes přítelkyni posílal do kabiny pizzy. Až bude čas, určitě se přijedu rozloučit osobně," slíbil útočník.