Proč jste se nakonec rozhodl pro Znojmo?

Když jsem jednal s Frýdkem, měla do něj vstoupit investorská skupina, která chtěla odkoupit akcie a nastavit v klubu nový mustr. Nakonec ale koupě této skupině nevyšla, takže neklaplo ani mé angažmá.

V minulé sezoně jste pracoval jako asistent trenéra u druholigové Opavy, která skončila devátá, tedy dvě místa nad Znojmem. Existovala i možnost pokračování ve Slezsku?

Z Opavy odcházím kvůli tomu, že chci trenérsky růst. Když to nevyšlo ve Frýdku, ozvala se mi Opava, že se můžu vrátit. To jsem už ale jednal se Znojmem. Je to pro mě prestižnější. Chybí mu půl roky do dostudování nejvyšší trenérské licence. Pozice hlavního kouče je pro mě velký krok dopředu.

Znáte už blíž některé fotbalisty, které na jihu Moravy od příští sezony povedete?

Znám kluky, co tady byli z Olomouce, za kterou jsem dlouho hrál. S Opavou jsme proti Znojmu dvakrát hráli, tým znám. Teď ale musím své svěřence poznat daleko líp. Ať už herně či charakterově.

V nedávné době vedli znojemský klub další dva trenéři úzce spjatí s Olomoucí Leoš Kalvoda a Oldřich Machala. Je to náhoda?

Vztahy obou klubů dobře fungují, za poslední roky si mění i dost hráčů. Do Znojma šel Marek Heinz, v poslední době třeba Pavel Dreksa či Jaroslav Svozil. Nějaké pouto tam je.

Bavil jste se zmíněnými trenéry o znojemském angažmá?

Potkal jsem s Leošem. Ten mi Znojmo doporučoval, prožil zde krásný roky a historicky postoupil do první ligy. Říkal, že Znojmo je výborná štace. Kéž, by se mi tu dařilo aspoň trochu, jako jemu.

Máte vyhlídnuté další hráče z Olomouce, kteří můžou přijít hostovat?

Čekáme na to, koho nám Olomouc nabídne. Áčko se vrátilo do první ligy, béčko postoupilo do druhé, takže mají dva profesionální týmy. Snad nám nějaké dobré jméno nabídnou.

Znojemské vedení oznámilo, že chce do týmu začlenit mladé hráče. Je to filosofie, kterou chcete jít?

Hodně týmů se vydává na podobnou cestu. Ještě budu jednat s majitelem Otou Kohoutkem, promluvíme si o doplnění kádru. Jenom s mladými se hrát nedá. Nějaká jména možných posil už máme na papíře. Konkrétní jména zatím nemá cenu ventilovat.

Nyní vám začíná letní příprava. Předstoupíte před hráče jako přísný, nebo spíš kamarádský trenér?

To se takhle nedá říct. V naší profesi je dobré hráče někdy pohladit, jindy na ně musíte trochu zařvat. Myslím, že jsem v tom takový půl na půl.