V pátek podlehlo Znojmo 0:1 Českým Budějovicím. „Žádná neprostupná hradba před námi nestála. Je jen naše chyba, že jsme se neprosadili," povídá osmadvacetiletý ofenzivní záložník Radim Nepožitek.

Kde vidíte příčinu těsné porážky?

Z naší strany šlo o nepovedený zápas. Hlavně první poločas byl hrozný. Ve druhé části jsme pak měli spoustu šancí něco s nepříznivým výsledkem udělat, jenže jsme selhali v koncovce.

Na zahazování brankových příležitostí si po utkání stěžoval i kouč Radim Kučera. Šlo o jediný problém?

Asi to pro nás znamenalo největší překážku. Jenže nám zejména v první půli scházelo víc pohybu. I když se pro nás duel nevyvíjel dobře, dalo se s ním něco dělat. Pokazili jsme to sami.

Před sezonou odešli ze Znojma Libor Žondra a Rostislav Šamánek, kteří stříleli spoustu branek. Scházejí hodně?

O tom je zbytečné spekulovat, ti hráči tu nejsou a tak to je. Taky na ně občas padla deka a několik kol se netrefili. Teď se s tím musíme poprat.

Kdo jejich góly nahradí?

V útoku nastupuje David Ledecký, který i loni dal dost branek. Očekávají se od něj i letos. Musejí se k němu přidat i ostatní. Chce to třeba, abychom začali dávat góly i ze standardních situací. To nám pomůže.

České Budějovice letos ještě nedostaly branku. V čem tkví jejich kouzlo?

Nezdálo se mi, že je jejich obrana nepřekonatelná. Budějovičtí nám nechávali hlavně ve druhé půli dost prostoru, žádnou neprostupnou hradbu nevybudovali. To, že jsme neskórovali, byla jen naše chyba.

Čeká vás na tréninku pilování zakončení?

Očekávám to. Další duel hrajeme až příští středu a máme spoustu času se dobře připravit.

Domácí zápas s Pardubicemi vysílá televize. Půjde o motivaci navíc?

Samozřejmě. Můžeme se zas ukázat víc lidem. Nikdo neví, který ligový kouč se na utkání dívá.