V jaké fázi jsou aktuálně jednání se Znojmem?

Rád bych ve Znojmě hrál. S klubem jsem dohodnutý. Záleží ještě, jak se dohodnou kluby. Může to dopadnout.

Znojmo byla pro vás první volba při hledání angažmá?

Ještě jsem měl nějaké další možnosti. Nabídka Znojma se jevila jako nejlepší varianta. Z víc hledisek se jednalo o jednoznačnou­ volbu.

Jdete do neznámého prostředí, nebo už jste znal někoho před příchodem do týmu?

Znám Tomáše Oklešťka. V Opavě pak se mnou hrával Radim Nepožitek a v nízkých kategoriích jsem se ještě potkal s Davidem Helískem. Další kluky jsme neznal osobně, takže se s nimi seznamuju.

Co bylo pro vás rozhodující, že jste kývl Znojmu?

Jde o menší rodinný klub, což mi vyhovuje. Zároveň je Znojmo ambiciózní. Chce hrát v horní polovině tabulky, proto sem jdu. Vidím zde perspektivu. S mladými kluky se poznávám, prostředí se mi zamlouvá. Chci pomoct k co nejlepšímu umístění.

Radek Mezlík
Narozen: 20. května 1982 v Třebíči (33 let)
Post: střední obránce
Výška: 183 centimetrů
Váha: 80 kilogramů
Počet startů v první lize:
106 zápasů a jeden vstřelený gól
Předchozí kluby: Zbrojovka Brno (2004 až 2006), Dynamo České Budějovice (jaro 2006), Opava (2006 až 2010), 1. FC Slovácko (2010 až 2015)

Ve Slovácku jste se v poslední sezoně zapojil jen do deseti duelů. Byla pro vás při rozhodování důležitá vidina většího prostoru, než abyste se rval o místo v prvoligovém klu­bu?

Jednoznačně. Pro žádného hráče není dobré, když vysedává na lavičce a zahraje si jeden zápas za delší dobu. Poslední měsíce pro mě nebyly lehké. Špatně jsem snášel, když jsem nehrál. Fyzicky jsem neztratil a v hlavě mi to šrotovalo. Proto jsem rád, že se má situace nějakým směrem posunula a vyřešila. Doufám, že trenéra přesvědčím natolik, abych mohl pravidelně hrát. Pak budu z herního hlediska víc v pohodě.

Jak zpětně hodnotíte sezony strávené ve Slovácku?

Bylo to dlouhé pětileté období. Ze začátku jsem hrával ve většině utkání sezony. Postupně se herní vytížení snižovalo a snižovalo. Až v poslední sezoně, konkrétně poslední půlrok, jsem nehrál skoro vůbec. Přesto se ohlížím za tímto angažmá pozitivně. Zahrál jsem si první ligu, o což jsem se celou dobu snažil. O tuto šanci jsem bojoval v druholigové Opavě. Až na poslední půlrok vzpomínám na Slovácko rád.

Na turnaji v Počátkách se týmu nedařilo a skončil jste poslední. Trenér Radim Kučera sliboval tvrdou práci bez míče. Jak nyní vypadají tréninky?

Dopolední trénink byl zaměřený na kondici, ale s balonem. Měli jsme také střelbu. Není to jen o tom, že se bude pořád běhat. Musíme zlepšovat hlavně taktické věci, které se nám v Počátkách nedařilo plnit a soupeři dostávali hodně prostoru. Do startu druhé ligy jsou ještě tři týdny a zapracujeme na tom.

V přípravě máte tři porážky v řadě. Přišla na to v kabině řeč?

Samozřejmě není příjemné prohrávat. Ve středu hrajeme s třetiligovou Líšní a měli bychom si napravit reputaci.

PETR MUSIL