Ve středu to byl zápas standardních situací. Padly po nich totiž všechny čtyři branky. Nejprve se radoval soupeř po rohovém kopu, kdy Kamara dostal až příliš mnoho prostoru a zblízka překonal gólmana Spurného. „Je škoda, že jsme si nechali dát první gól ze standardní situace. Soupeř pak měl deset minut územní převahu. Nicméně jsme se pak vrátili naštěstí do hry a ve druhém poločase jsme to opět dvěma povedenými standardními situacemi otočili," líčil Svědík.

Za český tým se nejprve trefil Jankto, který nádherně zakroutil volný kop na vzdálenější tyč. Domácí pak poslal do vedení po teči hlavou Sadílek. „Následně jsme Nizozemce do ničeho nepouštěli. Aktivita nám bohužel vydržela jen do devadesáté minuty. V nastavení jsme od ní upustili. Takže klukům vytkneme nedůslednost ve standardních situacích. Na druhou stranu, zápas měl tempo a nabídl několik pěkných akcí. Vydařila se nám i střídání, herně jsme se pak zvedli." hodnotil kouč.

Po znojemském utkání se fotbaloví mladíci přesunou do Brna. Tam je v sobotu čeká odveta. Na stadionu v Srbské ulici se utkají od pěti hodin odpoledne. V českém výběru figuruje i obránce Zbrojovky Jakub Šural, ve Znojmě se však na trávník nedostal. To se v Brně může změnit.

Česká republika "20" - Nizozemsko "20" 2:2

Branky: 50. Jankto, 78. Sadílek – 21. Bai Kamara, 90.+1 Groothuizen. Sestava ČR: Spurný – Řezáč, Takács, Toml, Matějů – Kulhánek, Kratochvíl (61. Suchan) – Hykel (79. Puchel), Jankto (68. Moravec), Sadílek – Yunis. Trenér: Svědík.