Šikovný záložník si s vyšší soutěží nedělal těžkou hlavu. Ve všech čtyřech jarních zápasech Jihomoravanů nastoupil v základní sestavě. „Dopředu jsem vůbec nevěděl, co mě ve druhé lize čeká. Losu jsem se docela bál, ale v prvních třech duelech jsme udělali sedm bodů. To mě překvapilo,“ povídá dvaadvacetiletý rodák z Tlučné u Plzně.

Spíš než nízký věk u něj znamená překážku nezkušenost. Průměrné stáří mužstva nijak nezvyšuje. „Kolem mě jsou jinak vesměs samí mladí kluci. Jediný starší hráč v týmu je stoper Todor Yonov. Mile mě překvapilo, jaká je tu skvělá parta,“ upozorňuje fotbalista, kterého si do přípravy plzeňského A týmu vytáhl trenér Levý už v sedmnácti letech.

Od té doby se ve Štruncových sadech změnilo hodně. Nejzřetelnější posun zaznamenala kvalita kádru. „Klub šel dopředu, teď je asi nejlepší u nás. Ani nevím, co bude v létě. Jestli se vrátím, nebo třeba zůstanu tady. Za šanci ve Viktorce bych ale byl rád,“ tvrdí autor branky z prvního jarního druholigového kola proti Zlínu.

To byl také jediný zápas, při kterém na hřišti nestrávil devadesát minut. „Sice jsem dal gól, ale s výkonem jsem spokojený nebyl. Od té doby je to se mnou snad lepší. Přesto věřím, že jsme ještě neukázal všechno,“ slibuje jedno z nejvýraznějších překvapení jarní znojemské sestavy.

Ještě nedávno měl Mudra záložní variantu své kariéry. To pro případ, že by fanoušek Arsenalu nezakotvil v profesionálním fotbalu. Dělal by hasiče. „To se odvíjelo od školy. Na dopravní průmyslovce jsem studoval požární prevenci. Ale už moc nepočítám s tím, že někde nastoupím do sboru,“ směje se.