Sedmatřicetiletý gólman chytal naposledy 14. srpna 2011 ještě v olomouckém dresu proti Českým Budějovicím. „Návrat by byl víc v pohodě, kdyby se do toho stále nemontovala média. Těžko se oprostím od toho, co o mně píšou, ale na to mají samozřejmě právo. Pokud se jedná jen o fotbal, i když jsme prohráli, s hořkou příchutí jsem si comeback užil. Pro mě je malý zázrak, že jsem se ještě do ligové branky postavil," řekl Drobisz.

Jeden z aktérů aféry kolem podplácení při zápase Olomouce s Bohemians Praha z roku 2009 situaci stále nevytěsnil z mysli. „Hodně se toho napovídalo, povídá a ještě bude povídat. Přesto se snažím soustředit pokud možno jen na fotbal, proto jsem obnovil svou kariéru a přijal jsem nabídku Znojma. Jsem rád, že mi dalo šanci," děkovala letní posila prvoligového nováčka.

Drobisz vnímá, že až do definitivního uzavření korupční aféry nebude mít klid. „Všechno kolem mě pokračuje dál, ani soud ještě není u konce. Nic z toho ale neovlivním. Teď chci Znojmu pomoct na hřišti, nebo aspoň v kabině, aby jsme sezonu minimálně důstojně odehráli. A pokud navážeme na výkon z druhého poločasu, věřím, že se můžeme i zachránit," řekl.

Proti Spartě totiž zažil hned z kraje zápasu trpký návrat. Z první střely ve čtvrté a poté v patnácté minutě dostal hned dva góly. „Mohl jsem zariskovat a jít za zeď, ale taky mohl Lafata kopnout balon na mou stranu. Zvolil jsem jistější variantu. Kdyby ne, možná bych teď byl slavnější, ale rozhodl jsem se takto," popsal úvodní trefu sparťanského kanonýra z přímého kopu.

Po rychlé gólové smršti přesto Drobisz neznejistěl. „Nesmíte si pustit do hlavy černé myšlenky, jinak se z toho složíte. Zkušený už jsem na to dost," upozornil. „A musím ocenit náš mančaft. Druhá půlka byla z naší strany už ligový výkon. Na ten musíme v dalších zápasech navázat," doplnil.

O tom, že jej trenér posledního celku tabulky Leoš Kalvoda do zápasu nominuje, se dověděl den předem. „Naznačoval už předtím, že se to může stát, ale jistota byla až v neděli. Snažil jsem se nachystat, jak nejlépe umím. Abych měl čisté svědomí, že pokud vlezu do branky, neudělám ostudu," vysvětlil.