Sedmadvacetiletý útočník navlékne znojemský dres po neúspěšném angažmá v prvoligové Jihlavě. „Rosťa nedostal v novém klubu šanci prosadit se, protože Jihlava bojuje o záchranu. Loni u nás zaznamenal hodně branek i asistencí, byl klíčový hráč týmu. Jsem moc rád, že se vrací, protože přesně takový typ útočníka jsem si přál," povídal znojemský stratég.

Z hostování ve třetiligovém Vyškově se vrací útočník Petr Kirschner, z brněnské Líšně pak přichází na testy útočník Denis Frimmel. Oba na podzim nastříleli sedm branek. „Věřím, že Kirschner přenese svou střeleckou pohodu i k nám. Je to výborný typ útočníka, což už dříve prokázal v Tasovicích. Denis může hrát na hrotu i podhrotu. Líšni se nedařilo, a přesto se dokázal střelecky prosazovat," uvedl Kučera.

Se Znojmem se naopak rozloučí trojlístek fotbalistů. „Robert Bartolomeu se vrací z hostování do Zlína. Petr Rybička s Pavlem Halouskou pak do Zbrojovky," upřesnil kouč.

Při zimní pauze hráči plnili individuální tréninkové plány. „Zvládal jsem to bez problémů. Samostatná příprava nebyla náročná. Horší to bude při společných trénincích v lednu a únoru," popsal dvaadvacetiletý záložník Dominik Urbančok.

Po svátcích nemá obavy z nedodržení váhového limitu. „Vše je u mě naprosto v pořádku. Bavil jsem se i s ostatními a taky nemají problém. Žádného adepta na pokutu nemám," smál se.

Změny v kádru
Odchody: Robert Bartolomeu (konec hostování Zlín), Petr Rybička, Pavel Halouska (oba konec hostování Brno)
Příchody: Jakub Konvalina, Patrik Bogner (oba návrat z hostování Třebíč), Petr Kirschner, Roman Nehyba (oba návrat z hostování Vyškov), Denis Frimmel (na zkoušce z Líšně), Rostislav Šamánek (Vysočina Jihlava)

MARKÉTA WEINLICHOVÁ