Je pro vás Znojmo v současné situaci nejlepší řešení?

Vrátil jsem se, protože jsem v první řadě chtěl, ne že jsem musel či neměl na vybranou. V Jihlavě jsem mohl zůstat, vedení si to přálo. Nebyl jsem ale spokojený s vytížením a s tím, co jsem pro mančaft znamenal. Budu raději v současné době ve Znojmě. Mužstvo mě může potřebovat, což je pro mě mnohem víc, než nebýt platný v první lize.

Přišel jste sám za vedením Jihlavy, že chcete změnu?

S Jihlavou jsme měli ústní dohodu a chci jí poděkovat, že mě uvolnila. Znojmo mě kontaktovalo i v sezoně, když ještě šlo přestoupit. Nechtěl jsem to však po pár zápasech vzdávat. Po podzimu jsme se ale spojili. Byl to oboustranný zájem. Do Znojma se těším, přirostlo mi k srdci.

Šamánkův půlrok
PODZIM V JIHLAVĚ:
Prvoligové zápasy
6 / 61 minut
(8 minut, 1, 10, 25, 12, 5)
Pohárové zápasy
3 / 116 (90, 16, 10)
Celkový počet branek – 2 (v druhém kole Poháru České Pošty proti Klatovům při výhře 9:1)

SEZONA 2015/2016 VE ZNOJMĚ:
Zápasy: 28
Góly: 8

Jihlava zaujímá patnácté místo a dva body ztrácí na jistotu záchrany. Bylo těžké se prosadit do sestavy kvůli špatné formě týmu?

V klubu se vyměnil trenér, který mě vůbec neznal. Věřil spíš Michaelu Rabušicovi a Pavlovi Dvořákovi. Neměl prostor na zkoušení někoho jiného. Na druhou stranu se nevyhrávalo, takže jsem trochu doufal, že můžu dostat šanci. Hráli jsme třeba pohár proti třetiligovému mančaftu, vstřelil jsem dva góly a stejně jsem ji pak nedostal. I proto jsem usoudil, že odejdu zpátky do Znojma. Jihlavě však budu pořád fandit, protože mě přivedla do velkého fotbalu.

Sledoval jste Znojmo v podzimní části sezony?

Byl jsem se i několikrát podívat na zápas, když to nekolidovalo s utkáním za Jihlavu. Kluci hráli dobrý útočný fotbal, něco podobného, jako když jsme skončili minulý rok třetí. Tvář si mančaft zachoval. Jsou šestí a nemají nějakou extra velkou bodovou ztrátu na přední příčky. Když se nám bude dařit, proč to nezkomplikovat mužstvům nahoře?

Ve Znojmě jste hrával na křídle. Bral byste stejný post i teď?

Samozřejmě budu hrát na pozici, kde je to nejplatnější pro mančaft. Je mi to vlastně jedno. Ale jinak tvrdím, že jsem útočník, i když jsem tady při minulém angažmá hrával zkraje.

V Jihlavě jste nasbíral v zápasech vždy jen pár minut. Cítíte herní výpadek?

Odehrál jsem toho méně. Na konci podzimu jsem nastoupil ke třem utkáním za juniorku. Sice jde o soutěž, která má daleko do druhé ligy, ale za pár týdnů v zimní přípravě si to sedne a bude to dobré. Co se týče kondiční stránky, v Jihlavě byly hodně náročné i tréninkové jednotky, takže bych neměl strádat.

Začala zimní příprava, které fotbalisté neholdují. Máte to podobně?

Zrovna jsem si ji také neoblíbil, ale nyní se na ni těším. Čtrnáct dní už jsme běhali na aplikaci Runtastic, (mobilní aplikace, která zaznamenává běžecké výkony – pozn. red.), což mě tedy opravdu vůbec nebaví. (směje se) Těším se na tréninky na hřišti. Budou náročné a silové, ale s kolektivem. To je vždy daleko příjemnější.