Znojmo jede na hřiště posledních Dubňan, Jevišovice doma přivítají v okresním derby Moravský Krumlov. „Těším se. Poctivě jsme se připravovali, protože víme, že v závěru máme složitý los," upozornil jevišovický útočník Libor Rožnovský.

závěrečný los
JEVIŠOVICE
- 25. kolo: Mor. Krumlov (doma)
- 26. kolo: MS Brno (venku)
- 27. kolo: Vojkovice (d)
- 28. kolo: Bystrc (v)
- 29. kolo: Sparta Brno (d)
IE ZNOJMO
- 25. kolo: Dubňany (v)
- 26. kolo: Sparta Brno (d)
- 27. kolo: Bohunice (v)
- 28. kolo: Ráječko (d)
- 29. kolo: Rousínov (v)
MORAVSKÝ KRUMLOV
- 25. kolo: Jevišovice (v)
- 26. kolo: Bzenec (d)
- 27. kolo: Novosedly (v)
- 28. kolo: Bosonohy (d)
- 29. kolo: Dubňany (v)

Pozn.: 30. kolo kluby předehrály.

Po pátečním derby, které startuje v šest hodin večer, čekají jeho spoluhráče ještě střetnutí se silnými celky Moravské Slavie, Bystrce a Sparty Brno. „Uvědomujeme si, že Krumlov je pro nás jeden z posledních hratelných soupeřů. Na druhou stranu jsme třeba v Bohunicích prohráli pouze o gól, takže ani těchto týmů se nebojíme," vzkázal Rožnovský, který je se sedmi góly nejlepší střelec týmu v sezoně.

Ani fotbalisté v tabulce čtrnáctého IE Znojmo si ale při pohledu na závěrečný program nemohou vyskakovat. Narazí i na Spartu Brno a Bohunice. V minulém kole ovšem porazili pátou Bystrc 2:1. „Povedl se nám vstup do utkání, kde jsme soupeře do ničeho nepustili a naopak ze dvou našich šancí skórovali. Teď potřebujeme na výhru navázat v Dubňanech. Pokud se nám to nepodaří, byla výhra nad Bystrcí zbytečná," burcoval trenér Tomáš Pěnkava svůj tým před nedělním duelem, který začíná v půl páté odpoledne.

Znojemský kouč ovšem věří, že výhra nad favoritem se na mentalitě týmu podepsala pozitivně. „Snažíme se, aby si kluci tlak tolik nepřipouštěli, ale uvědomují si ho. Doufám, že teď to z nich trochu spadlo, nálada v týmu byla dobrá," pochvaloval si atmosféru Pěnkava.

Jevišovice mají v tabulce rovněž dvacet bodů a jen díky lepšímu skóre jsou třinácté. „V kabině už zazněla diskuze o tom, kolik bodů může na záchranu stačit, ale záleží i na tom, jak se situace vyvine ohledně sestupujícího mužstva z divize. Na jaře už pro nás byl každý zápas klíčový," uvedl Rožnovský.

V okresním derby s Moravským Krumlovem, který na devátém místě sestupové starosti neřeší, oplácejí Jevišovice svému sokovi podzimní porážku 0:1. „Dostali jsme tehdy nešťastnou branku, rozhodl náš nedůraz. V posledním zápase v Kuřimi jsme ale udrželi nulu a věřím, že na ni navážeme," přál si útočník.

Už tradičně spoléhají Jevišovice na své atypické hřiště s umělou trávou. „S pětapadesáti metry je i užší, soupeři se s ním hůř srovnávají," vysvětlil Rožnovský, proč jeho tým šestnáct ze dvaceti letošních bodů získal doma.