„Kluci, které máme jako náhradníky, je nenahradili. Dělali jsme u všech gólů katastrofické chyby. Byl to náš dosavadní nejhorší zápas," rozčiloval se po utkání tasovický trenér Tomáš Šťastný.

Ten má na výběr dostatek hráčů, ale zřejmě jim chybí kvalita. „Náš kádr je možná dost široký, ale je velice mladý a nezkušený. Pro ty kluky je to jako křest ohněm. Ale zatím neudrží krok, nejsou s takovým fotbalem sžití. Potřebují zacvičit, což ale nepůjde tak lehce," poznamenal střelec jediného tasovického gólu Miroslav Paul.

Jeho trefa ale přišla až ke konci utkání a za stavu 3:0 pro domácí už nic neřešila. Tasovice se přitom na hru Bystrce pečlivě připravovaly. „Věděli jsme, že mají dva hráče na hrotu, všechno na ně posílali a vůbec se s tím nemazlili. Nechytali jsme ani záložníky, kteří hráli velmi ofenzivně. Věděli jsme, do čeho půjdeme, jen jsme nezareagovali správně," kritizoval Paul.

Tasovicím chyběl kvůli trestu Helebrant. Zraněný kotník nedovolil nastoupit Horáčkovi a Vyžrálkovi. „Navíc v den zápasu vypadl Vítek, který má horečky. Museli jsme ještě měnit na poslední chvíli sestavu. Bylo to hodně hektické," dodal Šťastný.

Tasovické mužstvo je po osmi zápasech v tabulce na šestém místě s dvanácti body. Na první příčku ztrácí osm bodů. V neděli přivítá doma Vyškov.

VOJTĚCH POJER, ROMANA HOLIŠOVÁ