Jeho tým se v současné době veze na vlně úspěchů. V tabulce druhé nejvyšší soutěže sice po volném losu klesl na třetí pozici, ale v aktuální sezoně dosud nepoznal, jak chutná prohra. Ze čtyř druholigových duelů jen jednou remizoval, slavil postup v poháru a pohodu potvrdil v přátelském utkání s brněnskou Zbrojovkou, které vyhrál 4:2. „Snažím se hráče nabudit k tomu, aby využili dobrého rozpoložení. Musejí současnou formu prodat a doufám, že duel s Východočechy bude mít grády jako ty předešlé," přeje si znojemský lodivod.

Zápas začíná ve čtvrtek od šesti hodin večer na Stadionu v Husových sadech. Obvykle se hraje v pátek, ale Znojmo se chystá na historické vinobraní. „Z města nám sdělili, že bude lepší, když utkání sehrajeme už takhle dřív. Problém s tím nemám. Když uspějeme, možná dostanou i hráči na víkend propustku," říká neurčitě Kučera.

„Bude se hrát pod světly a určitě nás čeká krásná a přátelská atmosféra," vyhlíží střetnutí na webu Votroků hostující útočník Jan Pázler.

Pro něj má jednoznačný šlágr šestého kola zvláštní příchuť. Do aktuálně šestého celku Fotbalové národní ligy totiž v létě zamířil právě z jihu Moravy. „Po minulém zápase Východočechů s Frýdkem-Místkem, kdy Honza zařídil výhru 1:0, jsem mu psal, že je dobře, že se před námi vystřílel. Snad si nechá góly na jindy," vykládá na klubovém webu domácí forvard David Ledecký, jenž s Pázlerem ve Znojmě obýval jeden byt.

„Těším se i na ostatní. Třeba na Libora Žondru nebo Tomáše Oklešťka. S ním jsem navíc hrál i půl roku v Jablonci," podotýká Pázler.

Znojmo dalo ve čtyřech duelech dvanáct branek, což je nejvíc z druhé ligy. Hradec naopak ve stejném počtu utkání obdržel jen dvě a to ho řadí v tomto směru na druhé místo. „Votroci jsou pro mě jeden z kandidátů na postup zpět do první ligy. Viděl jsem je hrát v s rezervou Olomouce a naši hráči se mají na co těšit. Očekávám velmi vyrovnaný zápas," podotýká trenér Kučera, který po jedenáctém místě v minulé druholigové sezoně vystřídal na lavičce Ludevíta Grmelu.

Obranu Východočechů vyztužil zkušený Pavel Krmaš, jenž se vrátil z angažmá v Bundeslize. „Jejich defenziva nestojí jen na něm. Je však pravda, že jde o velkou osobnost, která do jejich hry přinesla klid a dobrou organizaci," přemítá znojemský stratég.

„Dozadu hrají dobře. Doufám, že předvedeme podobný úvod jako v přáteláku se Zbrojovkou," zmiňuje Ledecký raketový start znojemských fotbalistů, kteří dali za šestnáct minut tři branky.

Možnou komplikaci pro domácí představuje téměř třítýdenní absence ostrých druholigových střetnutí. „Hráli jsme sice pohár a přípravu, ale vypadli jsme z víkendového rytmu. Snad nám to neuškodí," doufá Kučera.