Při poslední domácí remíze 2:2 se Žižkovem i v případě prohry 1:2 v Třinci museli znojemští hráči dohánět gólovou ztrátu. „Každému se hraje těžko, když musí dotahovat. Stojí to strašně moc sil. Je čas na tom v příštích utkáních zapracovat," uvedl dvaadvacetiletý záložník Dominik Urbančok.

Na podzim obdrželi Jihomoravané první branku v osmi ze šestnácti duelů. „Z podzimní části jsme zvyklí, protože jsme stahovali i dvougólový náskok soupeře, což svědčí o síle týmu. Neděláme to schválně, snažíme se brankové ztráty odbourat a vést jako první," povídal defenzivní záložník Lukáš Motal.

Srovnání soupeřů
1. SC Znojmo FK
Pozice: 6. místo, 37 bodů, skóre 42:35
Bilance venku: 4 výhry,
2 remízy, 5 proher
Nejlepší střelec: Jakub Teplý – 6 gólů 

FK Varnsdorf
Pozice: 12. místo, 26 bodů, skóre 32:37
Bilance doma: 3 výhry,
5 remíz, 4 prohry
Nejlepší střelec: Fahrudin Durděvič – 6 gólů

Právě ten si v říjnovém střetnutí se Severočechy připsal vítěznou trefu na 2:1. „Snažím se dát gól v každém utkání. Teď ale máme v kádru kluky se střeleckou formou, takže to nechávám spíš na nich," usmíval se sedmadvacetiletý fotbalista.

Varnsdorf vybojoval z posledních pěti klání pouze bod a patří mu dvanáctá příčka v tabulce. „Soupeř má v sestavě mladé šikovné kluky, takže očekávám těžký zápas. Ve Varnsdorfu se nehraje lehce, doma má velkou sílu. V posledních zápasech navíc moc nebodoval, což chtějí hráči zlomit," uvažoval Motal.

Znojmo znovu spoléhá na střeleckou formu útočníka Jakuba Teplého, který skóroval ve třech po sobě jdoucích zápasech. „Kuba je pro nás velký přínos. Umí si ve vápně najít prostor a jeho branky nás ženou dopředu. Doufám, že se k němu přidáme i my ostatní. Chceme se udržet na špici tabulky," hlásil odhodlaně Urbančok.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ