Před domácím publikem se pokusí Tasovičtí navázat na úspěšné vystoupení z Pelhřimova z minulého týdne a zároveň uhájit domácí neporazitelnost. To fotbalisté Rosic mají co napravovat. „S Přerovem jsme promarnili dvoubrankové vedení a i v Polné jsme mohli brát všechny tři body. Zejména výkon v druhém poločase byl solidní, domácí celek jsme po většinu času přehrávali," vzpomíná na poslední dvě remízy ředitel a kouč rosického klubu Petr Čejka.

Proti Tasovicím se rosickému celku dlouhodobě daří. Z loňského měření sil vyšly hosté se ziskem čtyř bodů, rok předtím dokonce svého soupeře přehráli v obou vzájemných střetnutích. „Potřebujeme získat body, a to nejenom dnes, ale i v posledním podzimním kole, kdy se utkáme s Bystřicí. Chceme totiž zimní přestávku přečkat bez větších nervů," povídá Čejka.

Domácímu týmu patří v tabulce dvě kola před koncem první části sezony osmé místo, jejich protivník okupuje se šestnácti body příčku třináctou. A zatímco v rosickém mužstvu panuje s dosavadním ziskem velká nespokojenost, Tasovičtí si podzimní počínání v soutěži nemůžou vynachválit. „Přibližně rok hrajeme téměř v nezměněné sestavě a zdá se, že všechno konečně sedlo. V žádném letošním utkání jsme vyloženě nepropadli, snad jen s výjimkou duelu s Hodonínem. Naše výkonnost je konstantní, což nás nesmírně těší. A jednadvacet získaných bodů? To je rozhodně nejvíc za několik posledních sezon," jásá Paul, který je se šesti trefami nejlepším střelcem Tasovic.

Ať utkání skončí jakýmkoliv výsledkem, nenechají si domácí fotbalisté ujít podobně jako v minulých letech hodové veselí. „Chodíme se pobavit každý rok, nehledě na vítězství nebo porážky. Když ale vybojujeme tři body, bude oslava samozřejmě o to lepší," usmívá se tasovický záložník.

MIROSLAV VOZDECKÝ